Aludt tej, liszt, 2 dkg élesztő, olaj a sütéshez, lekvár vagy fahéjas cukor
A meglévő aludttejet annyi liszttel összekeverni, amennyit felvesz, 2 dkg élesztőt belemorzsolni, kicsit kelni hagyni.
Kanállal bő forró olajba szaggatni és kisütni. Lekvárral ették. Lehet fahéjas porcukorral is.
1. A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy teflonban ropogósra sütjük. A pirosra sült szalonnadarabkákat kiszedjük egy tányérra, és félre tesszük. 2. Egy nagy fazékba vizet tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az olajon üvegesre párolom az apróra felkockázott vöröshagymát. Megszórom 2 teáskanál piros paprikával. Beleöntöm a kockára vágott krumplit. Vizet töltök rá ann...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk fel a hagymát finomra, és tegyük egy kisebb fazékba, pirítsük üvegesre egy kis olajon. Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a húst is, és nyomkodjuk szét, hogy ne egyben legye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű