1 kg liszt
1 kocka élesztő
8 dl joghurt
2 egész tojás
1 teáskanál só
Zacskó kikenéséhez kb 1dl étolaj
Az összes hozzávalót egy kelesztőtálban összekeverjük. Egy nejlonzacskó belsejét kikenjük étolajjal (akkora legyen amibe az egész tészta belefér kényelmesen.). Beletesszük az összekevert tésztát a zacskóba, és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap egyszerűen csak kisütünk belőle annyit amennyi szükséges egy evésre. Bő nem túl forró olajban aranybarnára sütjük. A maradék tésztát a zacskóban hűtőbe tesszük, és amikor újra megkívánjuk, csak elővesszük és sütünk belőle.
Tálaláskor tejföllel, sajttal, fokhagymával, vagy akár mindhárommal egyszerre megkenjük, megszórjuk a tetejét. Sütés után azonnal fogyasztható. Én sajt helyett pirított szalonnát szoktam a tetejére szórni, hogy biztosan a húskedvelők is értékelik.
Egy kevés olajon enyhén megpirítjuk a fokhagymát, majd ráöntjük a leszűrt tonhalat. Átforgatjuk párszor, majd felöntjük a paradicsompürével. Hozzáadjuk a fűszereket, enyhén cukrozz...
Elkészítési idő: 40 perc1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő:Összegyúrni, keleszteni. Kiolajozni a tepsit, elegyengetni rajta a tésztát. Villával megszurkálni, picikét elősütni /180 °-on/ (tényleg kicsit, mert hamar megsül, csak annyira, hog...
Elkészítési idő: