1 kg liszt
1 kocka élesztő
8 dl joghurt
2 egész tojás
1 teáskanál só
Zacskó kikenéséhez kb 1dl étolaj
Az összes hozzávalót egy kelesztőtálban összekeverjük. Egy nejlonzacskó belsejét kikenjük étolajjal (akkora legyen amibe az egész tészta belefér kényelmesen.). Beletesszük az összekevert tésztát a zacskóba, és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap egyszerűen csak kisütünk belőle annyit amennyi szükséges egy evésre. Bő nem túl forró olajban aranybarnára sütjük. A maradék tésztát a zacskóban hűtőbe tesszük, és amikor újra megkívánjuk, csak elővesszük és sütünk belőle.
Tálaláskor tejföllel, sajttal, fokhagymával, vagy akár mindhárommal egyszerre megkenjük, megszórjuk a tetejét. Sütés után azonnal fogyasztható. Én sajt helyett pirított szalonnát szoktam a tetejére szórni, hogy biztosan a húskedvelők is értékelik.
A szezámlisztet a tápiókakeményítő felével és a többi száraz összetevővel összekevertem, hozzáadtam az elkevert tojást, és kanállal jól összekevertem, majd hozzáadtam a vizet is. S...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, tojásokat és búzadarát összekeverjük és pihentetjük. Gombócokat formálunk és sós vízben kifőzzük. Zsemlemorzsát pirítunk olajon, majd a zsemlemorzsába forgatva lepirítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedagasztani,ha kell vizet adni hozzá.ez liszt függő.. 2x 40 percig keleszteni,az utolsónál a sütőt elgyújtani 250 fokra (ha van sütőkövünk ,akkor azzal együtt). Megformázzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSós vízben kifőzzük a tésztát, ha kész, lecsepegtetjük. Pár csepp olajjal kikenjük a cseréptálat, lereszeljük a sajt 3/4-ét. A tésztát a tálba borítjuk, a tejföl-sajt keverékét p...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: Könnyű