50 dkg tehéntúró
3 db tojás
70 g búzadara
csipetnyi só
fél mokkáskanál szódabikarbóna
20 dkg zsemlemorzsa
a pirításhoz:
2 evőkanál olaj
A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.
Ezután a hűtőbe tesszük, ahol legalább 1 órát állni hagyjuk, de legjobb, ha 2-3 órát pihen, így jól meg tudja magát szívni a dara.
Gombócokat formálunk belőle és bő, forrásban lévő vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük. Utána meghempergetjük az olajban megpirított zsemlemorzsában.
Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
A tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután liszttel és a sóval lágy galuska állagúra dolgozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben 3 ek. olajat forrósítunk, rádobjuk a megfőzött gnocchit, megpirítjuk. Néha forgassuk át. Egy másik (nagyobb) serpenyőben 2 ek. olajon megpirítjuk a fokhagy...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű