50 dkg tehéntúró
3 db tojás
70 g búzadara
csipetnyi só
fél mokkáskanál szódabikarbóna
20 dkg zsemlemorzsa
a pirításhoz:
2 evőkanál olaj
A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.
Ezután a hűtőbe tesszük, ahol legalább 1 órát állni hagyjuk, de legjobb, ha 2-3 órát pihen, így jól meg tudja magát szívni a dara.
Gombócokat formálunk belőle és bő, forrásban lévő vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük. Utána meghempergetjük az olajban megpirított zsemlemorzsában.
Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
- tésztáivá dagasztani, a tál oldalához verni, amíg hólyagot vet. 6 cipót készíteni, olajjal bekenni, olajozott deszkára tenni és meleg lábossal letakarni (vagy nylonzacskóba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. 2. Míg a rigatoni a sós forrásban lévő vízben fő, addig készítsük el a szószt. 3. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítva áttörjük. Az élesztőt csészében 2 dl langyos vízbe belemorzsoljuk és 2-3 kanálnyi liszttel elkeverjük. Letakarva, szobahőmérsékleten t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű