50 dkg tehéntúró
3 db tojás
70 g búzadara
csipetnyi só
fél mokkáskanál szódabikarbóna
20 dkg zsemlemorzsa
a pirításhoz:
2 evőkanál olaj
A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.
Ezután a hűtőbe tesszük, ahol legalább 1 órát állni hagyjuk, de legjobb, ha 2-3 órát pihen, így jól meg tudja magát szívni a dara.
Gombócokat formálunk belőle és bő, forrásban lévő vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük. Utána meghempergetjük az olajban megpirított zsemlemorzsában.
Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
A cukkiniket megmossuk, megszárítjuk és julienre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy serpenyőben, felforrósított olajon üvegesre pirítjuk 2-3 perc alatt. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát forrásban lévő, sós vízbe teszem és 10 perc alatt készre főzöm. A hozzávalókat felaprítom, összekeverem a tésztával, meglocsolom olíva olajjal, sózom, borsozom és mini...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet apróra daráljuk, majd hozzá adjuk a zabkorpát és a sütőport. A sovány túrót villával áttörjük és összekeverjük a tojással, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk és jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű