Családireceptkönyv.hu

Túrógombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg tehéntúró

3 db tojás

70 g búzadara

csipetnyi só

fél mokkáskanál szódabikarbóna

20 dkg zsemlemorzsa

a pirításhoz:

2 evőkanál olaj

Elkészítés:


A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.

Ezután a hűtőbe tesszük, ahol legalább 1 órát állni hagyjuk, de legjobb, ha 2-3 órát pihen, így jól meg tudja magát szívni a dara.

Gombócokat formálunk belőle és bő, forrásban lévő vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük. Utána meghempergetjük az olajban megpirított zsemlemorzsában.

Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.

Túrógombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Legalacsonyabb szénhidráttartalmú tészta
Legalacsonyabb szénhidráttartalmú tészta

A tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lángos
Lángos

A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután liszttel és a sóval lágy galuska állagúra dolgozzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Spenótos gnocchi
Spenótos gnocchi

Egy serpenyőben 3 ek. olajat forrósítunk, rádobjuk a megfőzött gnocchit, megpirítjuk. Néha forgassuk át. Egy másik (nagyobb) serpenyőben 2 ek. olajon megpirítjuk a fokhagy...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés-almás palacsinta
Bögrés-almás palacsinta

A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk