50 dkg tehéntúró
3 db tojás
70 g búzadara
csipetnyi só
fél mokkáskanál szódabikarbóna
20 dkg zsemlemorzsa
a pirításhoz:
2 evőkanál olaj
A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.
Ezután a hűtőbe tesszük, ahol legalább 1 órát állni hagyjuk, de legjobb, ha 2-3 órát pihen, így jól meg tudja magát szívni a dara.
Gombócokat formálunk belőle és bő, forrásban lévő vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük. Utána meghempergetjük az olajban megpirított zsemlemorzsában.
Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
A szalonnát vágd össze apró csíkokra, és süsd ki jó ropogósra. Ha kész, vedd ki a zsírjából és tedd félre. Közben egy nagyobb serpenyőben olvaszd meg közepes lángon a juhtúrót a t...
Elkészítési idő:A tésztát sós vízben megfőzzük. A bacont apróra vágjuk és kevés olajban megsütjük, hozzáadjuk a mirelit zöldbabot és pár percen át pároljuk vele, majd levesszük a tűzhelyről. A meg...
Elkészítési idő:Lépés 1 Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Adjunk hozzá egy csipet sót, keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel és tegyük félre 15...
Elkészítési idő: 50 perc