A tésztához
300 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál só
50 ml étolaj
120 ml víz
A töltelékhez
2 evőkanál tejföl (20%-os)
100 g trappista sajt (reszelt)
2 evőkanál sonka (szeletelt)
1 evőkanál szalonna, bacon (nyers)
1 db TV paprika
1 púpozott evőkanál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből.
A széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk.
Egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4 perc.
El is készült a finom Pupusas, kóstold meg!
A tarját apró kockára vágom és egy serpenyőben zsirjára sütöm, majd hozzáadom a szeletekre vágott csiperkét, összepirítom, rádobom a felaprított újhagymát, átforgatom, felöntöm a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát bármilyet választhatunk- csavar, kagyló, makaróni, ki, mit szeret. A hagymát picit vajon/ olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt, tisztított gombát. Mikor már s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és 1 evőkanál sóval megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és átnyomjuk burgonyanyomón. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hozzáadjuk a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat hevítek, belekeverem a paradicsomot, sózom, fűszerezem, felöntöm a vízzel és a tejjel, majd felforralom. A húst elkeverem a tojással, sóval, zúzott fokhagymáva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű