Családireceptkönyv.hu

Pupusas


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
300 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál só
50 ml étolaj
120 ml víz
A töltelékhez
2 evőkanál tejföl (20%-os)
100 g trappista sajt (reszelt)
2 evőkanál sonka (szeletelt)
1 evőkanál szalonna, bacon (nyers)
1 db TV paprika
1 púpozott evőkanál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből.
A széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk.
Egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4 perc.
El is készült a finom Pupusas, kóstold meg!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Cukkinis-paradicsomos tészta
Cukkinis-paradicsomos tészta

A tejföl t összekeverjük a lereszelt fokhagymával, a sóval és a tárkonnyal és bazsalikommal. A cukkinit és a paradicsomot felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a vaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Császármorzsa
Császármorzsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Vajas tejfölös pogácsa
Vajas tejfölös pogácsa

Az élesztőt bele morzsoljuk a cukros langyos tejben, hagyjuk. felfutni addig kimérjük a többi hozzávalót. Egy tálba beleöntjük a ki mért lisztet, margarint, tejfölt, sót, tojást...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconös-brokkolis rakott tészta
Baconös-brokkolis rakott tészta

Besamel A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, és gyorsan összekeverjük. Ehhez öntjük kis adagokban a meleg tejet. A lényeg, hogy mindig keverjük el az egészet, aztán ut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk