2 dl tejszín
0.5 kg tészta (száraztészta)
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
50 dkg sonka
2 ek étolaj
1 csipet só
1 csipet bors
A kockára vágott hagymát megtisztítod,olajban megpirítod,hozzá adsz egy gerezd apróra vágott fokhagymát.ezután ízesíted a fűszerekkel majd hozzáadod a kockára vágott sonkát.Ezt megpirítod pici vízzel felöntve hogy ne égjen le.Majd amikor megpirult hozzáadod a maradék fokhagymát apróra vágva.Mind ezt felöntöd a tejszínnel és összefőzöd.A tésztát szokás szerint megfőzöd és összekevered a már elkészült sonkás tejszínes szósszal.Sajtot reszelsz rá tálalás előtt.
Tanácsok: A szószt én liszttel szoktam besűríteni de aki sűrűn szereti rakhat a tejszínhez nyugodtan.az ínyencséget kedvelők használhatnak hozzá füstölt sajtot is.
A hagymákat és a spenótot felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Miután leszűrtük, kevés olajjal összeforgatjuk, majd lefedve melegen tartjuk. S...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát forró, sós vízben kifőzzük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, egy serpenyőben felforrósítjuk az oliva olajat, majd a hagymákat üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paraj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát a zsíron kisütöm, majd hozzá adom a gombát, és lepirítom. Ha már elveszítette víztartalmának nagy részét, hozzá adom a hagymát, és a fokhagymát, majd kis idő múlva a...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: NehézAz olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a padlizsánt, a felaprított oregánót és bazsalikomot (én frisset használtam, de lehet szárítottal is), sózzuk, borsozzuk és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű