Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tejszínes-sonkás tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl tejszín
0.5 kg tészta (száraztészta)
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
50 dkg sonka
2 ek étolaj
1 csipet só
1 csipet bors

Elkészítés:


A kockára vágott hagymát megtisztítod,olajban megpirítod,hozzá adsz egy gerezd apróra vágott fokhagymát.ezután ízesíted a fűszerekkel majd hozzáadod a kockára vágott sonkát.Ezt megpirítod pici vízzel felöntve hogy ne égjen le.Majd amikor megpirult hozzáadod a maradék fokhagymát apróra vágva.Mind ezt felöntöd a tejszínnel és összefőzöd.A tésztát szokás szerint megfőzöd és összekevered a már elkészült sonkás tejszínes szósszal.Sajtot reszelsz rá tálalás előtt.
Tanácsok: A szószt én liszttel szoktam besűríteni de aki sűrűn szereti rakhat a tejszínhez nyugodtan.az ínyencséget kedvelők használhatnak hozzá füstölt sajtot is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Töltött kagylótészta
Töltött kagylótészta

A hagymákat és a spenótot felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Miután leszűrtük, kevés olajjal összeforgatjuk, majd lefedve melegen tartjuk. S...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes tészta
Tejszínes tészta

A tésztát forró, sós vízben kifőzzük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, egy serpenyőben felforrósítjuk az oliva olajat, majd a hagymákat üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paraj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Laci gombás bolonyai
Laci gombás bolonyai

A szalonnát a zsíron kisütöm, majd hozzá adom a gombát, és lepirítom. Ha már elveszítette víztartalmának nagy részét, hozzá adom a hagymát, és a fokhagymát, majd kis idő múlva a...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anita
Padlizsános-szezámos tészta
Padlizsános-szezámos tészta

Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a padlizsánt, a felaprított oregánót és bazsalikomot (én frisset használtam, de lehet szárítottal is), sózzuk, borsozzuk és egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk