2 dl tejszín
0.5 kg tészta (száraztészta)
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
50 dkg sonka
2 ek étolaj
1 csipet só
1 csipet bors
A kockára vágott hagymát megtisztítod,olajban megpirítod,hozzá adsz egy gerezd apróra vágott fokhagymát.ezután ízesíted a fűszerekkel majd hozzáadod a kockára vágott sonkát.Ezt megpirítod pici vízzel felöntve hogy ne égjen le.Majd amikor megpirult hozzáadod a maradék fokhagymát apróra vágva.Mind ezt felöntöd a tejszínnel és összefőzöd.A tésztát szokás szerint megfőzöd és összekevered a már elkészült sonkás tejszínes szósszal.Sajtot reszelsz rá tálalás előtt.
Tanácsok: A szószt én liszttel szoktam besűríteni de aki sűrűn szereti rakhat a tejszínhez nyugodtan.az ínyencséget kedvelők használhatnak hozzá füstölt sajtot is.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és mikor feldobja a levét belekeverjük a paradicsomszószt is. Majd fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáltam a lisztet, a közepébe mélyedést formáztam, beleütöttem az egész tojásokat, rászórtam a sót és villával kevergetve hozzáöntöttem apránként a vizet. Amikor összeá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázom. Egy kis edényben langyosítok tejet, adok hozzá citromhéjat és 1 csomag vaníliás cukrot. A kiflikarikákat belemártom a tejbe, és sorban lerakom az előre kivaj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azo...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű