Vöröshagyma, gomba, , rizs, libamáj, só, bors, zöldborsó, petrezselyemzöld, sajt.
Személyenként 3 dkg gombát, kevés. reszelt hagymával zsíron puhára párolunk. Ezalatt 8 dkg rizst elkészítünk a körítéshez hasonlóan, majd tálalás előtt apró szeletekre vágott 8 dkg libamájat hirtelen forró zsírban megsütünk és a gombával együtt a rizshez keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tehetünk bele apróra vágott petrezselyemzöldjét és pár szem párolt zöldborsót is. Nagy, kétágú pecsenyevillával keverjük össze, mert a kanáltól összetörik a rizs. Formába nyomva borítjuk a tálra és reszelt sajtkoszorúval tálaljuk
Legjobb, ha a liszt is langyos, vagy legalább szobahőmérsékletű. Langyos vízben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor az élesztő felfut (5-10 perc), hozzáadjuk a s...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet és 2 percig kis lángon folyamatosan keverjük. A tejet fokozatosan csurgatjuk hozzá, köz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós, olajos vízben puhára főzöm. Leszűröm, majd tejfölt és reszelt sajtot teszek rá.
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat az élesztőt, 5 dkg cukrot, sót, tejet amennyit felvesz, tejfölt jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű