500 g szarvacska tészta
200 g konzerv paradicsom
15 dkg csemegekukorica (kb.)
25 dkg gomba
1 közepes db vöröshagyma
2 ek ketchup
1 kávéskanál chilipehely
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 dl víz (kb.)
Feltesszük a vizet forrni, sózzuk, majd mikor forrni kezd, beletesszük a tésztát, és készre főzzük.
Ez idő alatt a vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk. A gombát felszeleteljük, a kukoricát lecsepegtetjük.
Serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát. Mikor pirulni kezd, következik mellé a gomba, majd a kukorica. Közben só, bors, chili paprika. Ráöntjük a darabolt paradicsomkonzerv felét. Kicsi vizet öntünk hozzá, kb 1 dl-t.
Párolódik, ezalatt tovább kóstoljuk, ízesítjük. Ketchupot teszünk hozzá, ha nagyon sűrűsödik, kicsi vízzel lehet hígítani.
A leszűrt tésztával tálaljuk.
Ajánlom az időhiányban szenvedőknek, a csípős íz imádóinak, és azoknak is, akik kicsit lazítanának két rántott szelet között.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kisodrom és hat részre vágom, kis kör alakokra formázom. Mindegyik tésztakorongra kockára vágott szalonnát és karikára vágott hagymát halmozok. Sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst egy tálba teszem, sót és borsot adok hozzá, összegyúrom, majd cseresznyénél nem sokkal nagyobb gombócokat formálok belőle. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra kockázom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra és tegyük vékony olajon serpenyőbe sülni. A sárgarépát pucoljuk meg, reszeljük le nagy lyukú reszelőn. A cukkinit mossuk meg és kockázz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a paradicsomos szószt készítsük el. A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a bazsalikomot vágjuk fel apróra. Hevítsük fel az o...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes