Családireceptkönyv.hu

Csípős zöldséges villámtészta


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 3 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g szarvacska tészta
200 g konzerv paradicsom
15 dkg csemegekukorica (kb.)
25 dkg gomba
1 közepes db vöröshagyma
2 ek ketchup
1 kávéskanál chilipehely
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 dl víz (kb.)

Elkészítés:


Feltesszük a vizet forrni, sózzuk, majd mikor forrni kezd, beletesszük a tésztát, és készre főzzük.
Ez idő alatt a vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk. A gombát felszeleteljük, a kukoricát lecsepegtetjük.
Serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát. Mikor pirulni kezd, következik mellé a gomba, majd a kukorica. Közben só, bors, chili paprika. Ráöntjük a darabolt paradicsomkonzerv felét. Kicsi vizet öntünk hozzá, kb 1 dl-t.
Párolódik, ezalatt tovább kóstoljuk, ízesítjük. Ketchupot teszünk hozzá, ha nagyon sűrűsödik, kicsi vízzel lehet hígítani.
A leszűrt tésztával tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ajánlom az időhiányban szenvedőknek, a csípős íz imádóinak, és azoknak is, akik kicsit lazítanának két rántott szelet között.

Csípős zöldséges villámtészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Valéria
Bolognai palacsinta
Bolognai palacsinta

A hagymát étolajon megpirítom, hozzáadom a darált húst , a bolognai alapport és szószt, és a vizet. Készre főzöm. A palacsintákat megkenem vele, szórok bele pár szem kukoricát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Tortilla
Tortilla

A tortillához a hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, megszórjuk kevés lisztel és 10 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk és 12 részre osz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kecskesajtos bazsalikompesztó
Kecskesajtos bazsalikompesztó

Minden hozzávalót a turmix kelyhébe borítunk, vagy ha botmixert használunk, akkor egy magas falú edénybe teszünk, majd pépesítjük. Használhatjuk hagyományosan tésztákhoz, de cse...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk