2 halmos evőkanál liszt
1 tojás
késhegynyi só
víz (elhagyható)
a hozzávalókat összegyúrjuk keményebb tésztává
ezt csipegetjük ujjbeggyel a fővő levesbe
Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni.Közben meg kell fordítani a tallérsütőt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzemélyenként egy közepes hagymát szálkásra vágsz, és olajon kicsit megpirítod. Mielőtt barnulna, felengeded vízzel (vagy húslével) és teszed a fűszereket hozzá: oregánó, bazsaliko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a vajat habosra keverem, majd egy kevés ételízesítőt adok hozzá és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű legyen. Kis kanállal, vagy galuska szaggatóval a levesbe szaggato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy tálba kimérjük a kukoricadarát és a vizet, jól megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, és folyamatos keverés mellett bő 5 perc alatt sűrűre főzzük. Hogy krémesebb legyen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű