menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsós sertésragu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb

40 dkg zöldborsó

2 fej nagy vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

pirospaprika

Piros Arany



bors

majoránna

Elkészítés:



Serpenyőben felforrósítom az olajat, és az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Hozzáadom a felszeletelt fokhagymát. Rászórok 1 kiskanál piros paprikát, és 1 evőkanálnyi Piros Aranyat, alaposan összekeverem őket a hagymával, majd felöntöm 1 dl vízzel. A megmosott, kis kockákra vágott sertéscombot a paprikás hagymához adom, fehéredésig pirítom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Kb. 30 perc után a húshoz keverem a zöldborsót, sózom, borsozom, majoránnával fűszerezem, és fedő alatt - időnként megkeverve, és ha szükséges, a vizet pótolva - további 30 percig főzöm.

A zöldborsós sertésragut sült krumplival tálaltam, de illik hozzá a párolt rizs és a puha fehér kenyér is.

Zöldborsós sertésragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  OLDALAS SZALONNÁVAL SÜTVE
OLDALAS SZALONNÁVAL SÜTVE

Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk. Az oldalast bőrrel felfelé tepsibe tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FASÍRT MÁSKÉPP !!
FASÍRT MÁSKÉPP !!

A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...

Elkészítési idő: kb 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Comb - Bogdányi aprópecsenye - OK
Comb - Bogdányi aprópecsenye - OK

1. A húst csíkokra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a húst is. 2. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. majd a lecsót, kolb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pácolt tarja, fantasztikus ízű, finomság csábító fal
Pácolt tarja, fantasztikus ízű, finomság csábító fal

A húst megmossuk és felszeleteljük, majd az olajba keverjük a fűszereket és a mustárt, átkenjük vele a húsokat. Letakarjuk és legalább 3 órán át hűtőben pihentetjük. Majd kiolajo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk