Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
40 dkg zöldborsó
2 fej nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
pirospaprika
Piros Arany
só
bors
majoránna
Serpenyőben felforrósítom az olajat, és az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Hozzáadom a felszeletelt fokhagymát. Rászórok 1 kiskanál piros paprikát, és 1 evőkanálnyi Piros Aranyat, alaposan összekeverem őket a hagymával, majd felöntöm 1 dl vízzel. A megmosott, kis kockákra vágott sertéscombot a paprikás hagymához adom, fehéredésig pirítom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Kb. 30 perc után a húshoz keverem a zöldborsót, sózom, borsozom, majoránnával fűszerezem, és fedő alatt - időnként megkeverve, és ha szükséges, a vizet pótolva - további 30 percig főzöm.
A zöldborsós sertésragut sült krumplival tálaltam, de illik hozzá a párolt rizs és a puha fehér kenyér is.
A krumplit hejaban megfozzuk, es amikor langyosra hult karikara vagjuk A hagymat vekonyra szeleteljuk, uvegesre paroljuk es hozzaadjuk a daralt hust, addig keverjuk ameddig a hus...
Elkészítési idő: 90 perc60 dkg sertéshúst 2 cm-es kockákra vágunk. Két evőkanál zsíron megpirítunk egy középnagyságú, apróra szeletelt vöröshagymát, amikor rózsaszínű, meghintjük egy fél kávéskanál pirosp...
Elkészítési idő: KB 1 ÓRAAz oldalasra nem szoktam olajos pácot készíteni, mert elég zsíros nélküle is. Megmosom a húst, majd papírtörlővel áttörlöm. Besózom, 7-8 gerezd zúzott fokhagymával jól bedörzsölöm,...
Elkészítési idő: 2 óra