Családireceptkönyv.hu

Sertéshús stroganoff módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéscomb (más húsféle is lehet)
1 ek. finomliszt
200 ml tejföl
6 ek. mustár
300 ml főzőtejszín
20 dkg gomba
4 közepes sárgarépa
20 dkg uborka
3 közepes vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


A húst felcsíkozzuk, megfűszerezzük sóval, borssal, egy kevés olajjal és 2 ek. mustárral összekeverjük. Minimum egy napra hűtőbe tesszük.

A hagymát felkockázzuk, majd megdinszteljük és hozzáadjuk a húst és ha kifehéredik, felöntjük vízzel és fedő alatt pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Kb. egy óra múlva, amikor már a hús puhul, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát és répát, majd a gombát.

A tejfölt, a mustárt és a tejszínt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a lisztet is hozzáadjuk.

Amikor a hús elfőtte a levét, hozzáöntjük a mártást és összefőzzük vele.

Sertéshús stroganoff módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sertésszűz sonkával és gorgonzolával töltve
Sertésszűz sonkával és gorgonzolával töltve

Töltelék A spenótot többször, alaposan átmossuk, és a szárát levágjuk. Egy forró serpenyőbe olívaolajat öntünk, a gerezd fokhagymát egy picit megroppantjuk, majd egészben beledob...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rozmaringos karaj egyben sütve (Bmintbalázs)
Rozmaringos karaj egyben sütve (Bmintbalázs)

1. Melegítsd be a sütőt 180 fokra. Ha van légkeverésed, kapcsold be azt is. 2. A rozmaringos karaj előkészítéséhez pucold meg a répákat és vágd hosszában ketté a fokhagymafejeket....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kolbásszal töltött karaj
Kolbásszal töltött karaj

A karajba a kolbászt beletöltjük, megkötözzük, hogy a formája megmaradjon. A páclével jól bekenjük, a hagymát fokhagymát összevágjuk a tepsi aljára rakom zsírral kikent jénaiba, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Flekken lángos
Flekken lángos

.a tarját mind 2 oldalán meg klopfolom,(meg puhítom a hús rostjait),majd be fűszerezem,a sóval óvatosan bánok,mert mustárral és zúzott fokhagyma keverékével be dörzsölöm,1 tálba ra...

Elkészítési idő: 24+0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk