menu

Családireceptkönyv.hu

Szatmári tepsis hús


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 8 db sertéstarja,
- 100 g füstölt házi szalonna,
- 3 fej vöröshagyma,
- 2 db paprika,
- 6 db paradicsom,
- 2 ek mustár,
- 300 ml tejszín 33%-os,
- 2 ek finomliszt,
- 1 ek zsír,
- só,
- bors,
- friss rozmaring,
- 1 kg burgonya főzve héjában,

Elkészítés:


Először minden hozzávalót előkészítek és felkockázom. A főtt burgonyát meghámozom. A fele burgonyát felkarikázom, a másik felét hagyom egészben, mert reszelni fogjuk. Kicsit több munkát igényel, de megéri.
A sertéshúst mossuk, törüljük konyhapapírral és felszeleteljük.
Majd klopfoljuk, megkenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk.
Beleforgjuk finomlisztbe.
A szalonnát megsütjük. A fele zsiradékot beleöntjük a tepsibe, ahol sütni fogjuk a húsdombokat, a másik felét benne hagyjuk a teflon edényben, majd sütjük rajta a húsokat. A pörcöket félrerakom.
A húsokat mindkét oldalát megsütjük külön serpenyőben, majd kiszedjük. A félretett zsiradékban megpirítjuk a hagymát.
A tejszínben elkeverjük a lisztet és feltesszük lassú lángra főzni.
Hozzáadjuk a félretett szalonnapörcöket és végül hozzákeverjük a felkockázott parikát, paradicsomot és rozmaringot. Együtt kicsit összefőzzük. Sózzuk, borsozzuk. Finom ha a zöldségek ropogósak maradnak, ezért csak kis ideig forraljuk.
Összerakjuk a húsos dombocskákat. A tepsibe már beleönjük a szalonából a zsiradékot. Most kerek formába rakjuk az alapot a húsnak a burgonyakarikából.
Minden burgonya dombocskára teszünk egy darab húst.
A húsokat leöntjük gazdagon tejszínes zöldséges öntettel. Az öntetre rakunk megint egy-egy húsdarabot. Majd a húsokat betakarjuk reszelt burgonyával.
Majd ismét gazdagon leöntjük tejszínes, zöldséges öntettel. A sütőt 180 C-ra melegítjük és 40 percig sütjük.
Melegen tálaljuk úgy, hogy teszünk a tányérra egy húsos, zöldséges dombocskát és ismét leötjük öntettel. Kinek hogyan tetszik. Én megöntöztem inkább tejföllel, a zöldséget meg tálaltam hozzá, mint salátát.

Szatmári tepsis hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csevap (mics)
Csevap (mics)

Háromszor ledaráljuk a húsokat, lényeg, hogy minél pépesebb legyen. Fűszerezzük (csombor,fokhagyma apróra vágva), mehet bele a szódabikarbóna, bors, só, majd a leszűrt húsleves.Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judy
Gombás búbos karaj
Gombás búbos karaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sült oldalas
Sült oldalas

A megtisztított oldalast sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel hintjük. Tepsire helyezzük és némi vizet löttyintünk alá. A megpucolt fokhagymagerezdeket a hús köré szórjuk, egy-ket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Comb - Gombás tokány
Comb - Gombás tokány

1. A hagymát feldaraboljuk, majd kevés olajon megpirítjuk. 2. Közben hozzáadjuk a gombát, amikor már a gomba is megpirult, beletesszük a kockára vágott húst. 3. Amikor a hú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk