4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
• 8 szelet bacon
• 4 szelet füstölt sajt
• 1 fej lila hagyma
• só
A panírozáshoz:
• rozsliszt
• tojás
• zsemlemorzsa
A sütéshez:
• étolaj
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lila hagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, füstölt sajt szeletet, két-három karika lila hagymát és ráhajtjuk a hús másik felét.
A betöltött karajszeleteket a szokásos módon bepanírozzuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.
Rizi-bizit készítettem mellé!
A csülköt megfőzzük – én ilyenkor általában bablevest főzök -, kicsontozzuk. A burgonyát felkarikázzuk, hozzáadjuk paprikát, paradicsomot, hagymát – vagy az 1 üveg lecsót. Megfűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sertésszűzet az esetlegesen rajta lévő hártyáktól, zsírdarabkáktól megtisztítjuk. Egy alkalmas konyhai eszköz segítségével (én jobb híján a késélező rudat használtam) lyukat fúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertésszűzet az esetlegesen rajta lévő hártyáktól, zsírdarabkáktól megtisztítjuk. Egy alkalmas konyhai eszköz segítségével (én jobb híján a késélező rudat használtam)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű