- 1 közepes fej kelkáposzta
- só
- sajt
- sonka
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
■ A kelkáposzta torzsát kivágjuk, majd forró sós vízbe tesszük és leveleire szedjük (ahogy fő a káposzta, úgy jönnek le könnyen a levelei).
■ Ha kihűlt, a vastag ereket levágjuk a levelekről és minden levélbe teszünk egy szelet sajtot és egy szelet sonkát.
■ Ezután feltekerjük és két oldalt "betömködjük", mint a töltött káposztát.
▪︎Ha esetleg szétjönnének, nyugodtan rögzíthetjük fogvájóval vagy hústűvel. Ezeket tálalás előtt mindenképpen szedjük ki belőlük.
■ A szokásos módon bepanírozzuk és bő, forró olajban kisütjük.
Tálalhatjuk rizzsel, burgonyával esetleg salátával.
A húst megmossuk és felkockázzuk egyforma nagyságúakra. A hagymát is felkockázzuk és megdinszteljük a zsíron. Beletesszük a húst. Fűszerezzük, zúzott fokhagyma, erős és TV paprika...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tokaszalonna bőrét bekockázom, ételízesítővel beszórom,Sütőzacskóba kell megsütni, amíg piros nem lesz a bőre, közepes hőfokon.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA darálthúshoz hozzáadom a tojást, a kecupot és a mustárt, elkeverem. Lereszelem a hagymát, átzúzom a fokhagymát, majd hozzákeverem a húshoz, só, borssal együtt. Egy gyümölcskenyér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk és besózzuk. A burgonyát lereszeljük, összekeverjük a tojással, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a liszttel. A hús szeleteket lisztbe, majd a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű