- 1 közepes fej kelkáposzta
- só
- sajt
- sonka
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
■ A kelkáposzta torzsát kivágjuk, majd forró sós vízbe tesszük és leveleire szedjük (ahogy fő a káposzta, úgy jönnek le könnyen a levelei).
■ Ha kihűlt, a vastag ereket levágjuk a levelekről és minden levélbe teszünk egy szelet sajtot és egy szelet sonkát.
■ Ezután feltekerjük és két oldalt "betömködjük", mint a töltött káposztát.
▪︎Ha esetleg szétjönnének, nyugodtan rögzíthetjük fogvájóval vagy hústűvel. Ezeket tálalás előtt mindenképpen szedjük ki belőlük.
■ A szokásos módon bepanírozzuk és bő, forró olajban kisütjük.
Tálalhatjuk rizzsel, burgonyával esetleg salátával.
A gombát, hagymát és a fokhagymát apróra szeljük. Megpirítjuk vajon a fokhagymát, rádobjuk az apróra vágott hagymát, a gombát felöntjük tejszínnel, liszttel sűrűsítjük, és sóval, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz óvári karaj elkészítéséhez a hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk. A karajszeleteket félbevágjuk, de nem vágjuk át, hanem kiterítjük. Kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA húshoz hozzáadjuk a két tojást, petrezselymet, a parmezánt, sót, őrölt borsot, morzsát. A fokhagymát zúzzuk össze, és keverjük azt is bele. Jól dolgozzuk össze az egészet. Egy 2...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymánkat megpucoljuk,kockára vágjuk,olajon dinszteljük a kockára vágott húst rárakjuk,fehéredésig pirítjuk ,majd a fűszerekkel paradicsom pürével ízesítjük,kicsi vizet öntünk r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű