menu

Családireceptkönyv.hu

Kelkáposztás Cordon Bleu


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 közepes fej kelkáposzta
- só
- sajt
- sonka
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj

Elkészítés:


■ A kelkáposzta torzsát kivágjuk, majd forró sós vízbe tesszük és leveleire szedjük (ahogy fő a káposzta, úgy jönnek le könnyen a levelei).
■ Ha kihűlt, a vastag ereket levágjuk a levelekről és minden levélbe teszünk egy szelet sajtot és egy szelet sonkát.
■ Ezután feltekerjük és két oldalt "betömködjük", mint a töltött káposztát.
▪︎Ha esetleg szétjönnének, nyugodtan rögzíthetjük fogvájóval vagy hústűvel. Ezeket tálalás előtt mindenképpen szedjük ki belőlük.
■ A szokásos módon bepanírozzuk és bő, forró olajban kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálalhatjuk rizzsel, burgonyával esetleg salátával.

Kelkáposztás Cordon Bleu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Wellington bélszín Demi-glace mártással
Wellington bélszín Demi-glace mártással

A gombát, hagymát és a fokhagymát apróra szeljük. Megpirítjuk vajon a fokhagymát, rádobjuk az apróra vágott hagymát, a gombát felöntjük tejszínnel, liszttel sűrűsítjük, és sóval, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
ÓVÁRI KARAJ
ÓVÁRI KARAJ

Az óvári karaj elkészítéséhez a hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk. A karajszeleteket félbevágjuk, de nem vágjuk át, hanem kiterítjük. Kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Parmezános húslepény
Parmezános húslepény

A húshoz hozzáadjuk a két tojást, petrezselymet, a parmezánt, sót, őrölt borsot, morzsát. A fokhagymát zúzzuk össze, és keverjük azt is bele. Jól dolgozzuk össze az egészet. Egy 2...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertéspörkölt
Sertéspörkölt

A hagymánkat megpucoljuk,kockára vágjuk,olajon dinszteljük a kockára vágott húst rárakjuk,fehéredésig pirítjuk ,majd a fűszerekkel paradicsom pürével ízesítjük,kicsi vizet öntünk r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk