menu

Családireceptkönyv.hu

Brassói


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg sertéslapocka
15 dkg kenyérszalonna
4 szem sárga burgonya
2 db kápiapaprika
só és bors
1 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
2 ek olívaolaj
2 ek vaj

Elkészítés:


A burgonyát feltesszük héjastól főni. Ez idő alatt a szalonnát kisütjük, majd a zsírját leszűrjük.
Megformázzuk a húsunkat szép, egyforma oldalú darabokra, sózzuk borsozzuk, félretesszük.
A szalonna zsírján megsütjük a kimagozott feldarabolt kápiapaprikát, amit utána turmixgépben pépesítünk, majd szűrőn átszűrjük, és hűtőben tartunk tálalásig.
A megfőtt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, tengeri sót szórunk rá és frissen aprított rozmaringot. 200C-os sütőben addig, sütjük amíg meg nem pirul.
A húsainkat is készre sütjük egy serpenyőben, majd 140C-os sütőbe helyezzük úgy 15 percre.
A hús leeső részeiből hagymával és sok fokhagymával a szalonna zsírján mártást készítünk, a végén leszűrjük, vajjal sűrítjük.
Tálaláskor a sültkápiapaprika-krémből alapot húzunk, erre fektetjük karikaszerűen váltakozva a húst-krumplit-húst-krumplit. A végén megöntjük a fokhagymás mártásunkkal, a tányér másik oldalára is húzunk a kápiakrémből.

Brassói

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fasírt hagymában, parázson sütve
Fasírt hagymában, parázson sütve

Elkészítés: Fasírt hagymában, parázson sütve A fasírtot a leveleire szedett hagymába tesszük. Körbetekerjük a bacon szalonnával, majd alufóliába csomagoljuk. Ha elkészültek a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Anyu pincepörköltje
Anyu pincepörköltje

A vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, a tetszőlegesen fölvágott paprikát is hozzáadjuk. Amikor már elkezd barnulni a hagyma, akkor az aprór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Paradicsomos káposzta gombóccal
Paradicsomos káposzta gombóccal

A savanyú káposztát, ha nagyon sós, akkor mossuk át és tegyük egy fazék aljába. A füstölt húst daráljuk le, keverjük össze a már ledarált sertéshússal, ízlés szerint sózzuk, borsoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbász
Kolbász

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk