1 kg savanyú káposzta
-8 szelet sertés tarja
-20 dkg füstolt kolbasz , és füstölt szalonnacsík ahány darab a hús
-2 fej vörös hagyma
– só , bors
A tarja szeleteket fűszerezzük, sózzuk , borsozzuk, és mindkét oldalát olajon 2 percig elősütjük. A savanyú káposztát jól megmossuk, ez attól függ ki mennyire szereti savanyúan , majd egy tepsibe helyezzük. A hagymát karikákra vágjuk és a kolbászt i rá tesszük , majd ráhelyezzük a káposztára. Jöhet a hús amit szintén ráteszünk a káposztára , és a tetejére egy szelet füstölt szalonnát is . Előmelegített sütőben 180 C-on körülbelül 1 óra alatt elkészül, és meg 10 percig fólia nélkül süthetjük, hogy megpiruljon a teteje.
Lehet más sertéshúsból is készíteni, én lapockából készítettem úgy, hogy a zsíros részektől szépen megszabadítottam, tehát színhúst kaptam, s egyben omlósat is - combból azért nem...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA zsírt felmelegítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük. Ezután mehet bele a felkockázott hús, amit fehéredésig sütünk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kissé kiverjük, befűszerezzük, és állni hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A hagymát és a zöldpaprikát megtisztítjuk, megmossuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForró olajon közepesen megpirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Addig sütjük, ameddig majdnem teljesen megpuhulnak. A paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű