1 kg savanyú káposzta
-8 szelet sertés tarja
-20 dkg füstolt kolbasz , és füstölt szalonnacsík ahány darab a hús
-2 fej vörös hagyma
– só , bors
A tarja szeleteket fűszerezzük, sózzuk , borsozzuk, és mindkét oldalát olajon 2 percig elősütjük. A savanyú káposztát jól megmossuk, ez attól függ ki mennyire szereti savanyúan , majd egy tepsibe helyezzük. A hagymát karikákra vágjuk és a kolbászt i rá tesszük , majd ráhelyezzük a káposztára. Jöhet a hús amit szintén ráteszünk a káposztára , és a tetejére egy szelet füstölt szalonnát is . Előmelegített sütőben 180 C-on körülbelül 1 óra alatt elkészül, és meg 10 percig fólia nélkül süthetjük, hogy megpiruljon a teteje.
Húsgolyó: A szaftos húsgolyóhoz a zsemlét apró darabokra tépkedjük, és beáztatjuk a tejbe. 1 perc után kinyomkodjuk belőle a tejet, és egy nagy tálba tesszük. Beleöntjük az összes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd olajban átsütjük. 2. Ezután a megmaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, majd a húst...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megfőtt csülköt kicsontozzuk és kihűtjük. 2. A lisztet összegyúrjuk a tejben megfuttatott élesztővel, héjában főtt, még melegen áttört, de már kihűlt burgonyával és csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és a hagymát dinszteljük meg. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszernövényeket, a ketchupot vagy paradicsom szószt, majd főzzük további 2...
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: Könnyű