8 szelet tarja
házi szalonna
5 paprika
5 paradicsom
2 vöröshagyma
zsír, só, bors
1 ek eritrit
A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk, a zsírt felhevítjük, a hagymát, paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A húst elősütjük egy kanálnyi zsíron, kb. 3-4 perc alatt szép kéreg sül rá, kivesszük, félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a csíkokra vágott szalonnát, hagyjuk, hogy egy kissé kiengedje a zsírját, rádobjuk a vöröshagymát és üvegesre pirítjuk azt is.
Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, egy csapott evőkanálnyi eritritet szórunk bele és a tűzről levéve meghintjük egy kis őrölt paprikával az egészet, majd óvatosan jól átforgatjuk.
Miután megfonnyasztottuk a paprikát, rátesszük a hússzeleteket és fedő alatt, időnként megrázogatva, hogy le ne égjen, készre pároljuk.
Ha szükséges, menet közben pótoljuk a vizet!
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kevés leves alaplével. Közben szeletsütőben kisütjük a kiklopfolt hússzeleteket. A h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Darált húsba beleszórom a kb zsemlemorzsa felét 2. Belerakom a lereszelt vöröshagymát, és a kinyomott fokhagymát 3. Fűszerezem 4. Beleütöm a tojást, összekeverem 5. Jöhet a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos módon pörköltet főzünk. Közben a káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, kissé kimossuk, kinyomkodjuk és a pörköltbe keverjük, annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is szedd össze a hozzávalókat, és melegítsd elő a sütőt (állítsd 250 fokra). Pucold meg, és szeleteld fel a hagymát, mint ahogy a képen látható. Ehhez a recepthez a hagyma...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű