menu

Családireceptkönyv.hu

Bőrős császárhús


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a húshoz:
- 1 db bőrös császárhús,
- nagyszemű só,
- normál só,
- őrölt kömény,
- őrölt bors,
- 10%-os ecet a kenéshez,
- kevés zsír,
Köret hozzávalói:
- burgonya,
- vöröshagyma,
- olaj,
- kapor,
- só,
- bors,
- majoranna,
- őrölt kömény,
- kb. 1,5 dl barna sör

Elkészítés:


A húst vágódeszkán előkészítjük a sütéshez.
A húsos részét enyhén bedörzsöljük sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel.
Letépünk egy akkora alufólia darabot, amivel majd be tudjuk takarni a húsos részt, így csak a bőr lesz fedetlen.
Rátesszük a zsírral bekent alufóliára a húst, bőrével felfelé. A húsos részt becsomagoljuk, hogy ne égjen majd meg. Egyenlő távolságokban beirdaljuk, majd az előzőleg becsomagolt állapotában betesszük egy tepsibe.
Durva szemű sóval jó vastagon befedjük a bőrt, jól rányomkodva, a bevágásokba is.
170-180 fokra előmelegített sütőben, akár hőlégkeverésen (én úgy sütöttem), sütjük, 2-2,5 órán keresztül. Ez idő alatt elő lehet készülni a körethez, salátákhoz stb.
Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből. Feltekerjük a hőt 240 fokra. Eltávolítjuk a húsról, és a beirdakásokból a durva sót. Papírtörlővel még megtisztogatjuk a bőröcskét, szárazra törölgetjük és a bőr felületét egy ecset segítségével vékonyan lekenjük ecettel. Ami hő hatására szépen elpárolog. Szép pirosra sütjük, izgulva, hogy a bőr "habos-hólyagos" legyen. Az ilyen bőr, tudjátok, nagyon finom!
Levettem a sütőt 150 fokra.
A köret hozzávalói:
Tetszés szerinti mennyiségű burgonya, és vöröshagyma laskákra vágva, amit kevés olajjal és a fűszerekkel összekeverjük és a kiválasztott tepsi aljába beleöntjük a hús sütésekor keletkezett zsiradékot, majd beleöntjük a fűszeres krumplit. Néha átkevergetjük, és a vége felé meglocsoljuk a barna sörrel. Szép aranybarnára sütjük.

Bőrős császárhús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Sertés pörkölt nokedlival
Sertés pörkölt nokedlival

a sertés húst felkockázzuk és a vöröshagymát felkockázzuk és az olajhon megpároljuk...beletesszük a húst és öt percig pároljuk majd megszórjuk pirospaprikával felöntjük annyi vízze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Gombás szelet
Karaj - Gombás szelet

1. Jól kiverjük a húst, és a vajon átsütve tűzálló tálra, félig egymásra fektetve lerakjuk. 2. A visszamaradt vajban simára keverjük a tejfölt a pirospaprikával meg a kakukkfűv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Almás - zelleres sertésszűz
Almás - zelleres sertésszűz

A húst hártyázzuk le, sózzuk meg és dörzsöljük be kakukkfűvel. A magházától megfosztott almát, a hagymát és a zellert egyforma kockára vágjuk. A serpenyőben kevés olajon körbesütjü...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Elzászi csülök
Elzászi csülök

A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, és szárazra töröljük. A káposztát hideg vízzel átöblítjük. A hagymát, a fokhagymát megpucoljuk. A hagymába beleszúrjuk a két szegfűszeget, a fok...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk