Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vajpuha tarja fokhagymásan sütőben sütve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 szelet sertéskaraj/ tarja
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
fél teáskanál rozmaring
fél teáskanál bazsalikom
1 teáskanál édes pirospaprika
só, bors
olaj

Elkészítés:


A paradicsompürét, 2 evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat átkenjük a paradicsomos keverékkel, letakarjuk és hűtőben pihentetjük legalább 2 órán át. Az sem baj, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük. A húst kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe tesszük és öntünk rá pár csepp olajat és 0,5 dl vizet. Alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük. Majd levesszük a fóliát és nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Időközben megforgatjuk és ha szükséges öntünk hozzá még egy kevés vizet, hogy meg ne égjen.

Vajpuha tarja fokhagymásan sütőben sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tarja - Zalai rántott tarja - OK
Tarja - Zalai rántott tarja - OK

1. A húst vékonyra felszeleteljük, majd kiklopfoljuk és sózzuk. 2. A két krumplit megmossuk, pucoljuk és nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. 3. A húsokat lisztbe, tojásba é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Pityóka tokány - OK
Comb - Pityóka tokány - OK

1. A kisütött szalonnán megpirítjuk a hagymát, paprikázzuk, rárakjuk a húst (kisebb kockákra vágva, ha oldalassal készítjük darabokra vágva) hozzátesszük az apróra vágott zöldpapri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gombás göngyölt karaj
Gombás göngyölt karaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. Elkészítés: Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott töltött karaj
Rántott töltött karaj

A vastagabbra szeletelt húst félbe vágjuk úgy, hogy ne vágjuk szét! Enyhén kiveregetjük, sózzuk. A töltelékhez: A zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk, a főtt tojásokat fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk