menu

Családireceptkönyv.hu

Vajpuha tarja fokhagymásan sütőben sütve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 szelet sertéskaraj/ tarja
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
fél teáskanál rozmaring
fél teáskanál bazsalikom
1 teáskanál édes pirospaprika
só, bors
olaj

Elkészítés:


A paradicsompürét, 2 evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat átkenjük a paradicsomos keverékkel, letakarjuk és hűtőben pihentetjük legalább 2 órán át. Az sem baj, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük. A húst kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe tesszük és öntünk rá pár csepp olajat és 0,5 dl vizet. Alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük. Majd levesszük a fóliát és nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Időközben megforgatjuk és ha szükséges öntünk hozzá még egy kevés vizet, hogy meg ne égjen.

Vajpuha tarja fokhagymásan sütőben sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Töltött tócsi gombás mázzal
Töltött tócsi gombás mázzal

Lácd fenn!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertéstarja a la Mami
Sertéstarja a la Mami

A zsírt tepsibe tesszük. A megmosott tarját besózzuk és a zsír tetejére tesszük. Megszórjuk köménnyel és a tetejére tesszük a kettévágott gerezd fokhagymát. Egy kis vizet öntünk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Magyaros szűzpecsenye
Magyaros szűzpecsenye

1. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, 12 érmére vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, de meg is borsozhatjuk. 2. A burgonyát megtisztítjuk, és kb. 3 milliméter vastag karikákra vágjuk. Le...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Boszporusz csirkemáj
Boszporusz csirkemáj

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk