1 kg francia csülök -1kg. füstőltcsülök-2 fej vöröshagyma-kb 3 fej fokhagyma-só-őröltbors-kb 10 szem egészbors - 1 fej zöldpaprika 5-6 babérlevél
A csülköket megmosom ,megkaparom rendesen, felengedem kb. 10 l hidegvizzel majd nagyon lassa rotyogtatom, ép hogy bugyogjon! Ez legalább 5 órás főzés! beleteszem a belevalókat amiket írtam a hozzávalókba!! Közben folyamatosan habarom,.. szedem le róla a habot, amíg képződik!! Ha megfőt rendesen, a hús lejön a csontról, akkor kimérem ,pórciózom a húst a tányérakba, majd a lét leszűröm, és ráöntöm a húsra!! Utánna hüvös helyen tartom még meg nem dermed, és beteszem a hüttöbe!! KÉSZ!!!
Lényeg: lassan főjjön és habarni ameddig kell!!
A hagymát és a fokhagymát apróra a húst, szalonnát, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és megdinszteljük. Ráte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húsokat sózzuk, borsozzuk és egy kikent tűzálló tál aljára egymás mellé rakjuk a szeleteket. 1-1 angol szalonna szeletet helyezünk rá. Beborítjuk vékony karikákra vágott vöröshag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát kockára fölvágjuk és az étolajon elkezdjük piritani. Amikor már kezd egy kis szine lenni akkor hozzáadjuk a kockára fölvágott szalonnát és a fölvágott fokhagymát tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst csíkokra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a húst is. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. majd a lecsót, kolbászt é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű