HOZZÁVALÓK:
4 szelet tarja
4 szelet szalonna
1 nagy fej hagyma vagy egy csomag zöldhagyma
2 db nagy burgonya
2 paradicsom
1 zöld helyes erős paprika
só
bors
fokhagyma
mustár
15 dkg reszelni való sajt
a kaporszószhoz:
1 csokor friss kapor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál zsír
kb. 1-2 dl tej só
ecet
A tarjaszeleteket befűszerezzük (sózzuk, borsozzuk), majd bekenjük zúzott fokhagymával és mustárral.
Egy jénait olajjal kikenünk, majd egymás mellé rakjuk benne a tarjaszeleteket. Rápakoljuk a szalonna szeleteket, majd beterítjük a vékony szeletre vágott hagymával, majd befedjük a meghámozott, felszeletelt nyers burgonyával. Rászeleteljük a paradicsomot az erős paprikát.
Lefedjük alufóliával, majd közepesen meleg sütőben másfél óráig sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, ráreszeljük a sajtot és ráolvasztjuk a húsra.
Közben elkészítjük a kaporszószt: a zsíron megdinszteljük az összevágott kaprot, hozzáadjuk a lisztet, néhány percig kavargatva pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és folyamatosan besűrítjük. Sóval, ecettel ízesítjük.
A sertéshúst megmossuk és felcsíkozzuk. A csíkokra vágott szalonnát egy forró serpenyőben pirítani kezdjük. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés olajat, rászórjuk az apróra vágot...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűRizst pici olajon megdinszteljük, megfőzzük, majd sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük. Félkész állapotában hozzáadjuk a leszűrt konzervkukoricát. A szűzpecsenyét apró kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott kis fej hagymát olajon megdinszteljük. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a hagymát, a rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika....
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű