Hozzávalók:
20 szelet karaj
200 g csirkemáj
4 db zsemle
2 egész tojás
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 db hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem
1 teáskanál piros paprika
kb. 10 szeletelt bacon
só, bors
Elkészítés:
A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk és megsózzuk.
A hagymát apróra vágjuk és kis zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk, hogy hűljön.
A zsemléket vízbe áztatjuk.
A megmosott májat egy késsel szétkaparjuk.
A zsemléket kinyomkodjuk és a májjal, hagymával, petrezselyemmel, sóval, borssal pirospaprikával, a kinyomott fokhagymával, tojással összekeverjük és annyi zsemlemorzsát keverünk még bele, hogy ne legyen túl lágy a töltelék.
Egy közepes tepsi alját kizsírozzuk, 10 karajt terítünk rá, az összes tölteléket rásimítjuk és a másik 10 szelet karajjal betakarjuk.
A legtetejét bacon szeletekkel borítjuk.
Előmelegített sütőben alufóliával letakarva kb. 1 órát sütjük, majd a fólia nélkül a szalonna réteget megpirítjuk.
Elkészítés A gombóchoz valókat jól összedolgozzuk, vizes kézzel dió nagyságú gombócokat készítünk, és egy tányéron, vagy deszkán félretesszük, elkészítjük a mártást. Olajon megdi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szeletekre vágjuk, enyhén kiverjük. Megsózzuk, borsozzuk, liszbe forgatva serpenyőben megforrósított olajon mindkét oldalát pirosra sütjük, majd lefedve félretesszük. A v...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. A húst enyhén kiklopfolva, ízlés szerint megsózva, megborsozva egy teflon tepsibe egymás mellé fektetem, melybe ízlés szerinti mennyiségbe öntöttem olajat vagy zsírt. (mi szeret...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket klopfoljuk ki és sózzuk meg mindkét oldalát. 20 perc pihentetés után forgassuk meg lisztben és a forró olajban hirtelen süssük meg mindkét oldalán A visszamaradt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű