Családireceptkönyv.hu

Réteges töltött karaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
20 szelet karaj
200 g csirkemáj
4 db zsemle
2 egész tojás
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 db hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem
1 teáskanál piros paprika
kb. 10 szeletelt bacon
só, bors

Elkészítés:


Elkészítés:
A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk és megsózzuk.
A hagymát apróra vágjuk és kis zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk, hogy hűljön.
A zsemléket vízbe áztatjuk.
A megmosott májat egy késsel szétkaparjuk.
A zsemléket kinyomkodjuk és a májjal, hagymával, petrezselyemmel, sóval, borssal pirospaprikával, a kinyomott fokhagymával, tojással összekeverjük és annyi zsemlemorzsát keverünk még bele, hogy ne legyen túl lágy a töltelék.
Egy közepes tepsi alját kizsírozzuk, 10 karajt terítünk rá, az összes tölteléket rásimítjuk és a másik 10 szelet karajjal betakarjuk.
A legtetejét bacon szeletekkel borítjuk.
Előmelegített sütőben alufóliával letakarva kb. 1 órát sütjük, majd a fólia nélkül a szalonna réteget megpirítjuk.

Réteges töltött karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar MILÁNÓI SERTÉSBORDA
MILÁNÓI SERTÉSBORDA

A forró zsiradékban üvegesre dinsztelem a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát. Átpirítom benne a sonkát is, majd ráteszem a gombát. Sózom, borsozom, várok, ameddig saját levében...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
RÁNTOTT HÚS TEPSIS KRUMPLIVAL
RÁNTOTT HÚS TEPSIS KRUMPLIVAL

A karajt felszeleteljuk es kipotyoljuk Sozzuk,borsozzuk izles szerint Panirozzuk, eloszor lisztbe martjuk,utana, egy villaval felvert tojasba,majd zsemlemorzsaba forgatjuk Bő ol...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Burgonyás, húsos egybefasírt 2
Burgonyás, húsos egybefasírt 2

A burgonyát lereszeljük, hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk a levét. A húst, a tojásokat, a zúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk. A massza állagától függően adjuk hozzá a zse...

Elkészítési idő: 1.5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert és az egészet jól kikeverjük. A hús mindkét oldalát megkenjük a keverékkel. A szalo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk