Családireceptkönyv.hu

Réteges töltött karaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
20 szelet karaj
200 g csirkemáj
4 db zsemle
2 egész tojás
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 db hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem
1 teáskanál piros paprika
kb. 10 szeletelt bacon
só, bors

Elkészítés:


Elkészítés:
A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk és megsózzuk.
A hagymát apróra vágjuk és kis zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk, hogy hűljön.
A zsemléket vízbe áztatjuk.
A megmosott májat egy késsel szétkaparjuk.
A zsemléket kinyomkodjuk és a májjal, hagymával, petrezselyemmel, sóval, borssal pirospaprikával, a kinyomott fokhagymával, tojással összekeverjük és annyi zsemlemorzsát keverünk még bele, hogy ne legyen túl lágy a töltelék.
Egy közepes tepsi alját kizsírozzuk, 10 karajt terítünk rá, az összes tölteléket rásimítjuk és a másik 10 szelet karajjal betakarjuk.
A legtetejét bacon szeletekkel borítjuk.
Előmelegített sütőben alufóliával letakarva kb. 1 órát sütjük, majd a fólia nélkül a szalonna réteget megpirítjuk.

Réteges töltött karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Töltött fasírt levelestésztában
Töltött fasírt levelestésztában

A hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is lát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Töltött paprika
Töltött paprika

1. Egy 2 literes edényben vizet forralunk 3 kávéskanál sóval. 2. A forralás közben felaprítjuk a hagymát és olajon megpirítjuk. 3. A forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a rizst....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött karaj őzgerincben sütve
Töltött karaj őzgerincben sütve

Az őzgerincformát kiolajozzuk, Kibéleljük bacon szalonnával úgy hogy a szélein lelógjon. A karajt kiklopfoljuk fűszerezzük ízlés szerint. A hússzeleteket előbb lisztbe ,majd tojásb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk