350 g sertés velő
1 evőkanál zsír
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
1 kávéskanál pirospaprika
½ kávéskanál őrölt kömény
½ dl víz
A hagymákat megtisztítottam, pucoltam. A vöröshagymát nagyon finomra vágtam és a zsíron aranysárgára pirítottam. Hozzátettem a velőt, sóztam, borsoztam, köménnyel, piros paprikával megszórtam, fakanállal kevergetve zsírjára pirítottam, aztán felöntöttem kis vízzel és tovább pároltam, ismételten lepirítottam.Végül zúzott fokhagymával ízesítettem. Folyamatosan krémesre kevertem.
Gyorsan elkészült! Laktató reggeli étel, vagy vacsora.
Érdemes dupla adaggal készíteni, mert gyorsan fogy! ;)
Pirított kenyérrel, csípős hegyes paprikával tálaltam.
Jó étvágyat!
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk be, és kicsit hagyjuk állni. Közben a fokhagymagerezdeket nyomjuk át. A húst borsozzuk meg, alaposan kenjük be a fokhagymával, majd liszt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa téli szalámit még egyszer átdaráltam a kis lyukú tárcsával...kapott egy darab szerecsendiót lereszelve... 10 szem szegfűbors...amit kávédarálóval leőröltem... 5 cikk fokhagyma a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd 4 szeletre 1-1 karika hagymát és egy-egy szelet szalonnát és sonkát teszünk. 2. Ezeket megsózzuk, majd a megmaradt szeletekre mustárt kenü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, kihűtjük. 2. A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a hagymát, ízesítjük , sóval, borssal, pirospaprikával, de...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz