50 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1/4 kávéskanál őrölt kömény
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál olaj
1,5 dl tejföl
a gombócokhoz:
50 dkg darált hús
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1/4 kávéskanál őrölt kömény
2 kávéskanál pirospaprika
a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)
A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk őket. Megszórjuk az apró kockákra vágott vöröshagymával, egy-két percig rázogatjuk az edényt. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú, összevágott paradicsomot.
Amikor a gomba levet ereszt, 3-4 dl vizet öntünk rá. Az edényt néha megmozgatva 10-15 percig főzzük a húsgolyókat.
Amikor a gombócok átfőttek, beleöntjük az ételbe a tejfölt, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor még utánízesíthetjük kis sóval, borssal.
A gombát megpucolom és vastagabb szeletekre vágom, az olívaolajon megpárolom, majd hozzá adom a szeletekre vágott fokhagymát, a borsot, a kakukkfüvet, a petrezselyemzöldet és néhán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűsz...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűA húst mosd meg, törölgesd meg, és vágd fel körülbelül másfél centis kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és zsiradékon pirítsd aranybarnára. Add hozzá a feldarabolt p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát, a hagymát apróra vágom,és olajon megdinsztelem, majd pirospaprikával megszórom. 2. A húst kockára vágom, majd a hagymához adom. 3. 5 percig sütöm a húst, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű