2 csomag friss vajas-leveles tészta
2 db közepes méretű szűzpecsenye
60 dkg gomba
4 db tojás sárgája
2 evőkanál margarin vagy olívaolaj
só
feketebors
kakukkfű
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olíva olaj
A szűzpecsenyét hártyázzuk le, kenjük be egy evőkanálnyi olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, szórjuk meg kakukkfűvel, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük a hűtőbe pár órára.
A megmosott gombákat vágjuk apró darabokra. Serpenyőben forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a gombát, sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítsük. Pároljuk addig még a pároló levét teljesen el nem párologta. Szórjuk rá a lisztet és pirítsuk vele egy percig. Vegyük le a tűzről, és még melegen dogozzunk bele két tojás sárgáját.
A bepácolt pecsenyét serpenyőben egy evőkanálnyi felhevített olíva olajon süssük elő mindkét oldalát. Ha kissé kihűlt kenjük meg tojás sárgájával, halmozzuk a tetejére a gombapépet.
A leveles tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, tegyük rá a gombapépes pecsenyét, majd burkoljuk bele. Széleit jól nyomkodjuk össze. Tegyük egy sütőlapra, tetejét megkenhetjük tojás sárgájával, dekorálhatjuk szezámmaggal, majd villával szurkáljuk meg, hogy sütéskor e repedjen szét.
Előmelegített sütőben 180 fokon legalább 35-40 percig süssük. A másfél centis darabokra szeletelt pecsenyét tegyük egy nagy tányérra, körítsük rozmaringgal megsütött zöldségekkel.
A negyedekbe vágott és megtisztított tököt, sárgarépát, petrezselyem gyökeret, pórét, zellergumót csorgassuk meg olíva olajjal, szórjunk rá durvára darált borsot és összetépkedett rozmaringot vagy kakukkfüvet. Sütőben, sütőpapíron 180 fokon süssük 30 percig.
Tiszta vagy héja leves zöldségek és durvára vágjuk. 1 hagyma héja és vágjuk. Mossuk marhahús leves hús, pat száraz, mentes minden ín és a kocka. megsütjük részletekben forró napraf...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Közepes. „Baranyában, Tolnában mondják azt, hogy »halasan« főznek pörköltet: úgy, mint a halászlét. Hagymapirítás nélkül, hideg vízben kezdik el főzni a húst a bográcsban a fűszerekkel, f...
Elkészítési idő: 3.5 óra Nehézség: KözepesA sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteket...
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: KönnyűA csülköket megfözzük kb:2 órán keresztül hogy a csontról leváljon a vízbe teszünk sót, babérlevelet foghagymát vöröshagymát,amikor meg puhult akkor a csontjától leválasztjuk ..Eg...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: Közepes