2 csomag friss vajas-leveles tészta
2 db közepes méretű szűzpecsenye
60 dkg gomba
4 db tojás sárgája
2 evőkanál margarin vagy olívaolaj
só
feketebors
kakukkfű
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olíva olaj
A szűzpecsenyét hártyázzuk le, kenjük be egy evőkanálnyi olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, szórjuk meg kakukkfűvel, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük a hűtőbe pár órára.
A megmosott gombákat vágjuk apró darabokra. Serpenyőben forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a gombát, sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítsük. Pároljuk addig még a pároló levét teljesen el nem párologta. Szórjuk rá a lisztet és pirítsuk vele egy percig. Vegyük le a tűzről, és még melegen dogozzunk bele két tojás sárgáját.
A bepácolt pecsenyét serpenyőben egy evőkanálnyi felhevített olíva olajon süssük elő mindkét oldalát. Ha kissé kihűlt kenjük meg tojás sárgájával, halmozzuk a tetejére a gombapépet.
A leveles tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, tegyük rá a gombapépes pecsenyét, majd burkoljuk bele. Széleit jól nyomkodjuk össze. Tegyük egy sütőlapra, tetejét megkenhetjük tojás sárgájával, dekorálhatjuk szezámmaggal, majd villával szurkáljuk meg, hogy sütéskor e repedjen szét.
Előmelegített sütőben 180 fokon legalább 35-40 percig süssük. A másfél centis darabokra szeletelt pecsenyét tegyük egy nagy tányérra, körítsük rozmaringgal megsütött zöldségekkel.
A negyedekbe vágott és megtisztított tököt, sárgarépát, petrezselyem gyökeret, pórét, zellergumót csorgassuk meg olíva olajjal, szórjunk rá durvára darált borsot és összetépkedett rozmaringot vagy kakukkfüvet. Sütőben, sütőpapíron 180 fokon süssük 30 percig.
elkészítés A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. A ketchupot összekeverjük a worchester...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is látsz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőző este beáztatjuk a megmosott babot, másnap reggel hozzáfogunk a leves elkészítéséhez. Bő hideg vízben alaposan megmossuk a füstölt húst. A babot, a füstölt húst, a babérlevele...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepeshttps://www.youtube.com/watch?v=ais9bxbdwFY&ab_channel=GastroHobbi
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű