12 szelet karaj-csont nélküli,
kb. 60 dkg. zöldborsó,
1 kg. csirkemáj,
1 cs. bacon,
2 db. paradicsom,
1 db. vöröshagyma-vagy 2 kisebb,
6 gerezd fokhagyma,
só ízlés szerint,
bors ízlés szerint,
pirospaprika, és amit szerettek még fűszer,
olaj.
A karajt egy kicsit kiklopfolom sózom és borsozom.
Közepes lángon kevés olajban megsütöm a húsokat, és kiszedem egy tányérra.
A megmaradt zsiradékba megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, és a bacont amit szintén feldaraboltam.
Pirospaprikával, sóval és őrölt borssal fűszerezzük, "és amivel még szereted", adok hozzá egy kevés vizet. A húsokat beleteszem,a paradicsommal együtt. Amikor már félig kész akkor a megtisztított, megmosott, darabolt csirkemájat is hozzáteszem a borsóval együtt.. A vizet annyira pótolom csak, hogy jó sűrű szaft legyen. Puhára főzöm.
Főtt krumplival tálaltam. A rizsát leszavazták :)
A gombát nem szeretjük benne így több csirkemájjal készült.
Jó étvágyat kívánok!
Több csirkemájjal készült mert nincs benne gomba-azért hamis.
A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tűzálló tálat nagyon vastagon kikenünk, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. 2. Ezután meghámozott, megmosott és karikákra vágott burgonyát teszünk bele úgy, hogy teljes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd minden egyes szeletre egy-egy gépsonkát teszünk. A húsokat félbehajtjuk, és vízbe mártott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--A húst fűszeres fokhagymás tejben áztatni 1/2 -1 órát pihentetni majd lecsöpögtetni ...és panirozni .... --Panir /// paprikás liszt , felvert tojás ,paprikás liszt ....jó meleg...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes