Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hamis-Budapest szelet


Írta:

Elk. idő: 2-óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



12 szelet karaj-csont nélküli,
kb. 60 dkg. zöldborsó,
1 kg. csirkemáj,
1 cs. bacon,
2 db. paradicsom,
1 db. vöröshagyma-vagy 2 kisebb,
6 gerezd fokhagyma,
só ízlés szerint,
bors ízlés szerint,
pirospaprika, és amit szerettek még fűszer,
olaj.

Elkészítés:



A karajt egy kicsit kiklopfolom sózom és borsozom.
Közepes lángon kevés olajban megsütöm a húsokat, és kiszedem egy tányérra.
A megmaradt zsiradékba megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, és a bacont amit szintén feldaraboltam.
Pirospaprikával, sóval és őrölt borssal fűszerezzük, "és amivel még szereted", adok hozzá egy kevés vizet. A húsokat beleteszem,a paradicsommal együtt. Amikor már félig kész akkor a megtisztított, megmosott, darabolt csirkemájat is hozzáteszem a borsóval együtt.. A vizet annyira pótolom csak, hogy jó sűrű szaft legyen. Puhára főzöm.
Főtt krumplival tálaltam. A rizsát leszavazták :)
A gombát nem szeretjük benne így több csirkemájjal készült.
Jó étvágyat kívánok!

Trükkök, tippek, praktikák:


Több csirkemájjal készült mert nincs benne gomba-azért hamis.

Hamis-Budapest szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cigánypecsenye 2
Cigánypecsenye 2

A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Savoyai borda - OK
Karaj - Savoyai borda - OK

1. Tűzálló tálat nagyon vastagon kikenünk, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. 2. Ezután meghámozott, megmosott és karikákra vágott burgonyát teszünk bele úgy, hogy teljes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Kuruc pecsenye
Kuruc pecsenye

A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd minden egyes szeletre egy-egy gépsonkát teszünk. A húsokat félbehajtjuk, és vízbe mártott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott hús kicsit másképp
Rántott hús kicsit másképp

--A húst fűszeres fokhagymás tejben áztatni 1/2 -1 órát pihentetni majd lecsöpögtetni ...és panirozni .... --Panir /// paprikás liszt , felvert tojás ,paprikás liszt ....jó meleg...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk