Családireceptkönyv.hu

Sajtos-majonézes burgonyasaláta sertészűzzel


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 50 dkg sertésszűz,
- 3 tk magos dijoni mustár,
- 20 dkg szeletelt bacon,
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors,
A salátához:
- 8 dl HEINZ majonéz,
- 30 dkg tejföl,
- fél citrom frissen facsart leve,
- 20 dkg füstölt parenyica sajt,
- 20 dkg edami sajt,
- 1 piros, édes alma,
- 1,5 kg burgonya,
- fél fej lilahagyma,
- 1 ek aprított perezselyemzöld,
- Ízlés szerint só és fehérbors,

Elkészítés:


A burgonyát kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, majd leszűröm és hagyom kihülni.
A majonézt elkeverem a tejföllel, a frissen facsart citromlével, hozzáadom a kis kockára vágott sajtokat, a szintén felkockázott almát, a vékonyan felszeletelt lilahagymát, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, borsozom, majd hozzáforgatom a leszűrt, lecsepegtetett főtt burgonyát.
Legalább egy órára hűtőbe teszem.
A sertésszűzet, hosszában bevágom úgy, hogy nem vágom át teljesen, csak ki lehessen hajtani, majd balról is bemetszem, szétterítem, leterítem folpackkal és kiklopfolom.
A húst sózom, borsozom, bekenem mustárral, rásorakoztatom szorosan egymás mellé a bacon szeleteket és hosszában feltekerem. Kb. két ujjnyi vastag szeleteket vágok lefektetem, kicsit megynomkodom és egy saslikpálcával átszúrom. Egy pálcára 2-3 csigát is ráhúzhatunk, attól függően mekkora a pálca.
A felfűzött csigákat sütőpapírral bélelt tepsire teszem, megkenem olajjal, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütöm.
A húscsigákat a lehűtött burgonyasalátával kínálom.

Sajtos-majonézes burgonyasaláta sertészűzzel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar HAGYMÁS DISZNÓMÁJ
HAGYMÁS DISZNÓMÁJ

Disznómájat jól átmossuk, felcsíkozzuk és bő olajban, a kockára vágott hagymával, felrakjuk sülni. Miután átpirult, az utolsó 1 -2 percben fűszerezzük és sózzuk meg. Jól megkavarga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Húsos bukta
Húsos bukta

A tészta hozzávalóit összegyúrni, fél órát keleszteni, vékonyra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. A közepére tölteléket rakunk és a tészta csücskeit összefogva batyut formázunk belől...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Sajtos karaj mikrohullámon
Sajtos karaj mikrohullámon

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk. A hőálló tál aljára öntünk egy evőkanál olajat, rátesszük a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk magyaros fűszerkeverékkel. Ráöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bundázott göngyöltkaraj
Bundázott göngyöltkaraj

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk