- 50 dkg sertésszűz,
- 3 tk magos dijoni mustár,
- 20 dkg szeletelt bacon,
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors,
A salátához:
- 8 dl HEINZ majonéz,
- 30 dkg tejföl,
- fél citrom frissen facsart leve,
- 20 dkg füstölt parenyica sajt,
- 20 dkg edami sajt,
- 1 piros, édes alma,
- 1,5 kg burgonya,
- fél fej lilahagyma,
- 1 ek aprított perezselyemzöld,
- Ízlés szerint só és fehérbors,
A burgonyát kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, majd leszűröm és hagyom kihülni.
A majonézt elkeverem a tejföllel, a frissen facsart citromlével, hozzáadom a kis kockára vágott sajtokat, a szintén felkockázott almát, a vékonyan felszeletelt lilahagymát, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, borsozom, majd hozzáforgatom a leszűrt, lecsepegtetett főtt burgonyát.
Legalább egy órára hűtőbe teszem.
A sertésszűzet, hosszában bevágom úgy, hogy nem vágom át teljesen, csak ki lehessen hajtani, majd balról is bemetszem, szétterítem, leterítem folpackkal és kiklopfolom.
A húst sózom, borsozom, bekenem mustárral, rásorakoztatom szorosan egymás mellé a bacon szeleteket és hosszában feltekerem. Kb. két ujjnyi vastag szeleteket vágok lefektetem, kicsit megynomkodom és egy saslikpálcával átszúrom. Egy pálcára 2-3 csigát is ráhúzhatunk, attól függően mekkora a pálca.
A felfűzött csigákat sütőpapírral bélelt tepsire teszem, megkenem olajjal, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütöm.
A húscsigákat a lehűtött burgonyasalátával kínálom.
A húst alaposan megtisztítjuk, ha van rajta nagyon zsíros rész, azt esetleg eltávolítjuk és felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát, a paprikát kockára, a paradi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megmosott/megtisztított karajt kb. 1 cm vastag szeletekre szeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk. (Ha valaki vékonyabban szereti a húst, lehet vékonyra kiverni.) A szeletek szélei...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kenyeret a tejbe áztatjuk. Kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk. 2. Közben a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon üvegesre dinszteljük. 3. A darált húst tálb...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA karajt alaposan megtisztítjuk, és ha van rajta hártyás rész, azt levágjuk. Egy éles, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk. A kolbászok egyik végét levágjuk, és itt összeillesztve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű