4 kisebb disznóköröm, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1/2 paradicsom, 1 szem szegfűbors, 10 szem szemesbors, 1 chilipaprika, 1 jó evőkanál pirospaprika, só
A körmöket a hentessel 3-4 darabba vágatom. Otthon megmosom, és annyi vízben, ami ellepi, felteszem főni. Ha felforrt, takarékra veszem, lefedem, és egy órát főzöm.
Ha megtehetem, akkor vízfürdőben, majd hűtőszekrényben 1 éjszakát hűtöm, azért, hogy a tetejére kifagyjon a zsírja. Ha nincs rá idő, akkor evőkanállal kanalazom le a tetejéről a zsírt. A körömről lekanalazott zsírt egy lábosba gyűjtöm, felforrósítom, és az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítom rajta. Ezután ráöntöm a körmöket a levével együtt. Beleteszem a borsot, szegfűborsot, chilit, paradicsomot, zöldpaprikát és megsózom. Ismét lefedem és egy és negyed órán keresztül főzöm. Vizet csak végszükségben adok hozzá, ne legyen nagyon hosszú a leve. Ha letelt az idő, akkor beleteszem a pirospaprikát is, és negyedóra alatt összeforralom.
Köménymagos főtt krumplival és savanyúsággal tálalom.
A jó körömpörköltnek enyves és sűrű, ragadós a leve, a hús lefoszlik a csontról. Ilyesmit csak családi körben, vagy jóbarátok között fogyasszunk, mert nem létezik kulturált fogyasztási módja.
A májat vékony szeletekre vágjuk, folpack között kicsit kiklopfoljuk. A vöröshagymát negyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk és a vajon félig megsütjük. hozzáadjuk a májat, bors...
Elkészítési idő:A darált húshoz minden alapanyagot hozzáadunk és jól összedolgozzuk. A leveles tésztát kiterítjük és fentről lefelé, késsel finoman megjelölve, 3 egyenlő részre osztjuk. Mindké...
Elkészítési idő: