50 dkg sertésszűz
2 ek étkezési keményítő
2 ek rizsbor vagy száraz sherry
4 ek napraforgóolaj
4 cm-nyi friss gyömbér
1 ek barna cukor-nádcukor
4 ek szójaszósz
1 kígyóuborka
1 piros kaliforniai paprika
1 ek pirított szezámmag
20 dkg főtt rizs
4 tojás
5 újhagyma
A kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk, és az újhagymákat felkarikázzuk.
Az uborkát hosszában félbevágjuk, a magos belsejét kikaparjuk, majd vékony félholdakra szeleteljük.
A sertésszüzet is vékony szeletkékre vágjuk, majd ezután egy tálban az étkezési keményítővel és az alkohollal összekeverjük. Legalább 20 percig pihenni hagyjuk.
Nagyon forró serpenyőbe kevés olajat öntünk, ebben a húst megpirítjuk – amíg kérget nem kap -, és a reszelt gyömbért, a nádcukrot és a szójaszószt hozzáöntjük, majd az egészet alaposan átforgatjuk.
Hozzáadjuk az újhagymát, a kaliforniai paprikát és legvégül az uborkát, és összepirítjuk az összes hozzávalót.
Sütés közben a húst megszórjuk szezámmaggal.
Tojásos rizzsel tálaljuk: a főtt rizst beleöntjük egy, már szintén felizzított serpenyőbe, és amikor már kicsit megpirult, hozzáadjuk a felvert tojásokat.
A karfiolt rózsákra szedjük, sós, forrásban lévő vízben kissé átfőzzük, lecsorgatjuk, villával összetörjük. Az apróra vagdalt vöröshagymát zsiradékon megpároljuk, pirítjuk. Össze...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA szűzpecsenyéről letisztítjuk a hártyát. 5-6 dkg-os szeletekre vágjuk. Gyengén kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Az érméket felforrósított olajban mindkét oldalán átsütjük. Tányérr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt hagymával, fokhagymával, borssal, sóval, vegetával, babér levéllel puhára fözzük. A megfőtt csülköt kicsontozzuk és ugy kötjük össze, hogy a bőre legyen kifelé. Beletess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A húst felkockázzuk vagy csíkozzuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a húst és kb 1 órára betesszük a hűtőbe (akár többet is). A krumplit m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű