50 dkg sertésszűz
2 ek étkezési keményítő
2 ek rizsbor vagy száraz sherry
4 ek napraforgóolaj
4 cm-nyi friss gyömbér
1 ek barna cukor-nádcukor
4 ek szójaszósz
1 kígyóuborka
1 piros kaliforniai paprika
1 ek pirított szezámmag
20 dkg főtt rizs
4 tojás
5 újhagyma
A kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk, és az újhagymákat felkarikázzuk.
Az uborkát hosszában félbevágjuk, a magos belsejét kikaparjuk, majd vékony félholdakra szeleteljük.
A sertésszüzet is vékony szeletkékre vágjuk, majd ezután egy tálban az étkezési keményítővel és az alkohollal összekeverjük. Legalább 20 percig pihenni hagyjuk.
Nagyon forró serpenyőbe kevés olajat öntünk, ebben a húst megpirítjuk – amíg kérget nem kap -, és a reszelt gyömbért, a nádcukrot és a szójaszószt hozzáöntjük, majd az egészet alaposan átforgatjuk.
Hozzáadjuk az újhagymát, a kaliforniai paprikát és legvégül az uborkát, és összepirítjuk az összes hozzávalót.
Sütés közben a húst megszórjuk szezámmaggal.
Tojásos rizzsel tálaljuk: a főtt rizst beleöntjük egy, már szintén felizzított serpenyőbe, és amikor már kicsit megpirult, hozzáadjuk a felvert tojásokat.
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő:A kockára vágott hagymát a zsírban üvegesre sütjük, menet közben hozzáadjuk a apróra vágott fokhagymát, a pirospaprikát és felöntjük vízzel, megszórjuk őrölt köménnyel, sóval,bors...
Elkészítési idő: 2 hOlivaolajon megpirított fokhagymát és vöröshagymát, gombát, só és bors, hozzákevertem a sűrített paradicsomhoz és a hámozott paradicsomhoz. Fűszereztem friss bazsalikommal és oregá...
Elkészítési idő: