1 db disznó csülök (800- 1000 g),
5-6 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 teáskanál őrölt fekete bors,
1 kiskanál méz,
1 evőkanál majonéz,
1 kis kanál mustár,
1 teáskanál ételízesítő.
Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük be a csülköt sóval, borssal ízlés szerint és tegyünk rá ételízesítőt ha szeretjük. Keverjük össze a majonézt a mézzel és a mustárral, kenjük meg vele a csülköt úgy, hogy a bőr alá is jusson ebből a keverékből. Hagyjuk az így bepácolt csülköt néhány órát állni, vagy készítsük el elő este és hagyjuk állni reggelig. Tegyük a bepácolt csülköt egy sütőzacskóba és 2-2,5 órán keresztül süssük 160-170 fokon. A sütés idejét mindenki saját maga döntse el, mert ez a sütőtől függ. Ha a csülkön lévő bőr nem pirult meg 2,5 óra alatt akkor emeljünk a hőmérsékleten. Miután kikapcsoljuk a sütőt hagyjuk még a csülköt a sütőben 30 percet. Jó étvágyat!
A tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a hús köré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Krumplit megpucoljuk, karikára vágjuk, átöblítjük. Olyan tepsibe (jénaiba) tegyük, amiben a 8 szelet tarja egymás mellett elfér, takarja a krumplit. 2. A krumplira rászórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk, összekeverjük a koriander maggal és a vörösborral egy tálban, majd hűtőbe tesszük másfél- 2 órára. Olívaolajat melegítünk egy lábasban, és a lecsepegtetett...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesNa masti (ja som použila kačaciu pre lepšiu chuť) si speníme cibuľu a cesnak. Pridáme nadrobno nakrájaný bravčový bôčik a dusíme do polomäkka, potom pridáme nakrájanú pečienku a du...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű