menu

Családireceptkönyv.hu

Római tálban sült töltött tarja gazdagon


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥HÚSHOZ:
2 db paradicsom
2 db vöröshagyma
1 szál házi füstölt kolbász
20 dkg kolozsvári szalonna
2-3 evőkanál mustár
8-10 gerezd fokhagyma
2-3 mokkáskanál házi ételízesítő (vagy Vegeta)
♥FŰSZERSÓHOZ:
1/2 kk morzsolt rozmaring
1/2 kk morzsolt kakukkfű
1/2 kk morzsolt petrezselyem
1/2 kk majoranna
1/2 kk fokhagyma por
1 mk só
törött bors

Elkészítés:


A tarját bevagdalom, kb 1-1.5 centis szeletekre a paradicsomot és a hagymát karikára vágom, a kolozsvári szalonnát, és a kolbászt felszeletelem. Előveszem a beáztatott pataki tálat és beleteszem a bevagdalt tarját. A szalonnát,paradicsomot, kolbászt vöröshagymát, bele rakom a bevagdalt tarjába, közé dugdosom a fokhagyma gerezdeket és megkenem házi ételízesítővel, és mustárral és hagyom állni egy órácskát. Ha marad ki a töltelékből azt mellé teszem. Ezután öntök alá egy kis vizet kb: 1-1.5 dl, befedem és beteszem a 200 fokos sütőbe kb 1-1.5 órára. Utána hústűvel megvizsgálom és ha puha akkor leveszem a fedelet és megpirítom a tetejét. Bármilyen körettel tálalható pl: hagymás tört krumpli, rizibizi, sült krumpli, burgonya krokett, majonézes krumpli saláta, francia saláta.

Római tálban sült töltött tarja gazdagon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolbásszal töltött karaj
Kolbásszal töltött karaj

A hús közepébe hosszában lyukat szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt. Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával. Egy tepsibe kevés olajat teszük, be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sajtoska
Sajtoska

A húst egyforma vékony csíkokra vágjuk, Megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Közben a tojásokat habosra felverjük, összekeverjük a liszttel, a tejjel, a reszelt sajttal, az apróra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Stefánia vagdalt
Darált - Stefánia vagdalt

1. Három tojást főzz keményre, hámozd meg, s tedd félre. 2. A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. 3. A zsemléket  áztasd tejbe,  majd jól nyomkodd ki;...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bakonyi sertésragu
Bakonyi sertésragu

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk