• 60 dkg sertés szűz
• 15 dkg baconszalonna
• só, bors, olaj, és vaj
• 2 dl száraz fehérbor
A húst tisztítás után (amit lehártyázunk) felszeleteljük 3 cm vastagra. Kicsit sózzuk, majd baconba tekerjük és fogpiszkálóval rögzítjük. Kissé lenyomkodjuk, és olivaolaj, vaj keverékében kérget sütünk rá. Sütés közben borsozzuk meg mindkét oldalát. Öntsük alá a bort, és lefedve süssük puhára. Petrezselymes burgonyával tökéletes ünnepi ebéd, illetve valami jóravaló salátával.
Megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, lepirítjuk a szeletelt gombával, paradicsompürével, majd hozzáadjuk a cs...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA húst 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és megsózzuk. A finomra vágott hagymát a fele zsírban sárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vizet öntünk rá, és felforraljuk. Rö...
Elkészítési idő: 20+50 perc Nehézség: KönnyűA felvágottak otthoni készítésének technológiája v. 1.0 A különféle iparilag előállított élelmiszerek apró-betűs feliratainak tanulmányozása nyomán az ember hamar eljut oda, ho...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA mustárból, olajból és a fűszerekből, valamint az összezúzott fokhagymából egy keveréket készítünk. Ezzel a keverékkel a sütést megelőző este alaposan bedörzsöljük a hús mindkét...
Elkészítési idő: 105 min Nehézség: Közepes