menu

Családireceptkönyv.hu

Ázsiai szezámmagos húsgombóc


Írta:

Adag: 15-20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg darált sertéshús
1 csokor újhagyma
4 gerezd fokhagyma
4 ek szezámolaj
2 tojás
5 dkg szezámmag
fél dl szójaszósz
fél dl rizsecet
2 ek nádcukor
chilipaszta
friss gyömbér
chili
3 ek Hoisin szósz

Elkészítés:


A darált húshoz hozzáverjük a tojásokat, a két gerezd reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szójaszószt, a finomra aprított újhagymát és diónyi nagyságú gombóckákat formálunk belőle, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket.
200 C fokos sütőben, 20-25 percig sütjük.
Amíg a húsgombócok sülnek, elkészítjük a chilis-nádcukros páclevet.
A szójaszószt egy tálba öntjük és hozzáadjuk a rizsecetet, a szezámolajat, egy kevés chilipasztát, nádcukrot, egy kevés reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, a Hoisin szószt és összekeverjük, félretesszük.
Ekkorra már elkészülnek a húsgombócok, amiket a sütés után elkezdünk pirítani egy olajos serpenyőben.
Pirulás közben leöntjük a nádcukros-chilis páclével és magas hőfokon ebben sütjük tovább és közben forgatjuk.
Amikor elkészült szezámmaggal meghintjük és keleti káposztasalátával tálaljuk.

Ázsiai szezámmagos húsgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fűszeres sajttal töltött karaj
Fűszeres sajttal töltött karaj

A snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cigánypecsenye 2
Cigánypecsenye 2

A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Disznókaraj citromos tejszínes szószban
Disznókaraj citromos tejszínes szószban

Egy lapos tálban összekeverjük a lisztet, az apróra vágott hagyma felét, a cayenne borsot, a sót és borsot. Először a sertésszeleteket papírtörlővel szárazra töröljük, majd a fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbász hússal  töltött  tarja
Kolbász hússal töltött tarja

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk