Családireceptkönyv.hu

Sajtos-karajos csülök, őzgerincbe


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 1 -2 rúdhoz:
1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítés:


A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük.
A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük

Sajtos-karajos csülök, őzgerincbe

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pörkölt
Pörkölt

Az apróra vágott hagymát, és fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsíron amikor a hagyma már megpuhult, hozzáadjuk a sót, borsot, a babérlevelet és a pirospaprikát. A húst kocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Ropogós sült császár
Ropogós sült császár

A császár húsos felét megkenem a mustárral, bele dörzsölöm a kétféle fűszer keveréket. A bőrös felét lemosom a citromlével, szárazra törlöm, majd meghintem a fokhagymás sóval. A...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Lassan sült császárhús fűszeres krumplival
Lassan sült császárhús fűszeres krumplival

A sót keverjük alaposan össze a fűszerekkel. A fokhagyma gerezdeket vékonyan szeleteljük fel. Vegyünk egy 1,5-2 kg körüli bőrös császárhúst, majd éles késsel irdaljuk be rombusz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk