menu

Családireceptkönyv.hu

Baconban sült szűzpecsenye ( Andi receptje)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 50 dkg-os szűzpecsenye,
10 – 15 dkg bacon,
só,
bors

Elkészítés:


a húsról a fehér hártyákat távolítsuk el. Ez nagyon fontos, mert a hártya iszonyatosan megkeményedik. A húst sózzuk, borsozzuk, és a szalonna csíkokkal körbe bevonjuk úgy, hogy a hús sehol ne látszódjon ki. Helyezzük megfelelő méretű tepsire, tegyünk alá egy kevés olajat is, és fedjük le alufóliával. Kb. 180 fokos sütőben süssük lefedve kb. 40 percig, ha ekkor a húsunk már puhának tűnik vegyük le a fóliát a tepsiről, és pirítsuk a szalonnát, míg szép színe, és ropogós nem lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Egyszerű, gyors, nagyon finom főétel amely még egy ünnepi asztalnál is megállja a helyét. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

Baconban sült szűzpecsenye ( Andi receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tunkedli
Tunkedli

Az apróra vágott hagymát a zsírban megpirítom, majd rádobom a vékony csíkokra (én kockákra vágom) vágott húst. Mikor a hús kifehéredett, borsozom, rádobom a babérlevelet, a fűszere...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: ani44
Jókai-bableves recept
Jókai-bableves recept

A babot és a csülköt a főzést megelőző este külön-külön hideg vízbe áztatjuk. Másnap mindkettőt leszűrjük. A csülköt nagy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól elle...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A megtisztított húst és a szalonnát kockára vágjuk. Egy lábasban kisütjük a szalonnát, amikor üveges, rátesszük az apróra vágott hagymát és együtt világosra pirítjuk. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csábító karaj, sonkás paradicsomos mártással, a férf
Csábító karaj, sonkás paradicsomos mártással, a férf

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk