menu

Családireceptkönyv.hu

Palóc pecsenye fűszeres sült répával


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg sertéskaraj,
- liszt a forgatáshoz
- só, őrölt feketebors
- 2 evőkanál sertészsír
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 2 teáskanál őrölt paprika
- 300 ml víz

Hozzávalók a sült, fűszeres sárgarépához 🥕🥕:
- 600 g sárgarépa
- 50 ml olívaolaj
- 0.5 teáskanál bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só

Elkészítés:


◾️A húst vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, mindegyiket sóval, borssal megszórjuk.
◾️Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és azon a lisztben átforgatott karaj szeleteket mindkét oldalukon átsütjük.
◾️Amikor kérget kaptak, kiszedjük egy tányérba.
◾️A pecsenyezsírt egy lábas aljába borítjuk, belepakoljuk a húsokat.
◾️Zúzott fokhagymát, mustárt, őrölt paprikát, borsot, sót szórunk rá.
◾️Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az edény tartalmát, és fedő alatt az egészet puhulásig főzzük.

◾️A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg.
◾️Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre.
◾️Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
◾️Rakd a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé.
◾️Locsold meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgasd össze.
◾️Tegyük előmelegített sütőbe, fedjük le fóliával, és 200 fokon süssük meg a zöldséget körülbelül 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz.
◾️Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a végén a fóliát is levehetjük róla.
◾️Ha szükséges, öntsünk alá kevés vizet vagy zsiradékot.

Palóc pecsenye fűszeres sült répával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Szilvával töltött sertésszűz
Szilvával töltött sertésszűz

A sertésszűzet az esetlegesen rajta lévő hártyáktól, zsírdarabkáktól megtisztítjuk. Egy alkalmas konyhai eszköz segítségével (én jobb híján a késélező rudat használtam)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márton
Bolognai Spagetti
Bolognai Spagetti

A hagymát megdinsztelem, majd hozzáadom a foghagymát, kicsit pirítjuk, majd rögtön vizet öntünk hozzá, mert a foghagyma nagyon gyorsan megég. Ezután a húst elkezdem pirítani, maj...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös gombás sertésszelet
Tejfölös gombás sertésszelet

A húst megmosom, szárazra törlöm, lisztbe forgatom és olajon elősütöm, majd kiveszem a zsiradékból és a kockára vágott hagymát , fokhagymát megpirítom, majd rádobom a felszeletelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÖLTÖTT KARAJ GAZDAGON
TÖLTÖTT KARAJ GAZDAGON

:A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A kolbászt karikákra,az újhagymát 5-6 cm-es darabokra vágjuk. A két darab tojást megfőzzük. Elkészítés:A hússzeletek egyik felére teszünk 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk