Családireceptkönyv.hu

Palóc pecsenye fűszeres sült répával


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg sertéskaraj,
- liszt a forgatáshoz
- só, őrölt feketebors
- 2 evőkanál sertészsír
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 2 teáskanál őrölt paprika
- 300 ml víz

Hozzávalók a sült, fűszeres sárgarépához 🥕🥕:
- 600 g sárgarépa
- 50 ml olívaolaj
- 0.5 teáskanál bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só

Elkészítés:


◾️A húst vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, mindegyiket sóval, borssal megszórjuk.
◾️Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és azon a lisztben átforgatott karaj szeleteket mindkét oldalukon átsütjük.
◾️Amikor kérget kaptak, kiszedjük egy tányérba.
◾️A pecsenyezsírt egy lábas aljába borítjuk, belepakoljuk a húsokat.
◾️Zúzott fokhagymát, mustárt, őrölt paprikát, borsot, sót szórunk rá.
◾️Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az edény tartalmát, és fedő alatt az egészet puhulásig főzzük.

◾️A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg.
◾️Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre.
◾️Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
◾️Rakd a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé.
◾️Locsold meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgasd össze.
◾️Tegyük előmelegített sütőbe, fedjük le fóliával, és 200 fokon süssük meg a zöldséget körülbelül 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz.
◾️Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a végén a fóliát is levehetjük róla.
◾️Ha szükséges, öntsünk alá kevés vizet vagy zsiradékot.

Palóc pecsenye fűszeres sült répával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Fokhagymás rántott karaj
Fokhagymás rántott karaj

A húst vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, fűszerezzük, majd egy edénybe tesszük. A tejbe keverjük a zúzott fokhagymát, ráöntjük. Lefedjük és egy éjszakán át hűtőben pihente...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
CSÍPŐS LECSÓS APRÓ HÚS RIZZSEL
CSÍPŐS LECSÓS APRÓ HÚS RIZZSEL

a rizst feltesszük főni.....a vöröshagymát megpucoljuk kockára vágva olajon megpirítjuk megszórjuk piros paprikával majd beletesszük a húst a a felszelt paprikát és a fűszereket .....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Milánói sertésborda
Milánói sertésborda

Megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk az apró­ra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, lepirítjuk a szeletelt gombával, paradicsompürével, majd hozzáadjuk a cs...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Apaci
Velencei hús
Velencei hús

Az egészet bekészítem a kis okosba, összekeverem és sertés programon elindítom. Köret rizs, hasábburgonya. Tálalásnál reszelt sajttal megszórom a tetejét. Jó étvágyat

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk