menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött dagadó (gombás töltelékkel)


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg sertésdagadó,
só,
20 dkg gomba,
diónyi vaj,
3 zsemle,
víz,
2 tojás,
késhegynyi őrölt bors,
1 csokor petrezselyem,
2-3 ek olaj.

Elkészítés:


1. A sertésdagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk, és állni hagyjuk.
2. A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük és enyhén megsózva a vajon megpároljuk.
3. A zsemléket hideg vízben áztatjuk, majd kicsavarjuk.
4. A párolt gombával meg a tojásokkal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
5. A dagadóba töltjük, a nyílást hústűvel vagy hurkapálcával összetűzzük.
6. Utána a húst olajjal megkenegetve tepsibe fektetjük, és középmeleg sütőben jó 1 óra alatt pirosra sütjük.
7. Tálalás előtt rövid ideig pihentetjük, csak ezután szeleteljük fel.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A tölteléket előzetesen félig megpárolt sárgarépával vagy reszelt zellerrel is gazdagíthatjuk

 Töltött dagadó (gombás töltelékkel)

Kinek a kedvence ez a recept?


Füszfásné Kállay
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sonkakrémmel töltött palacsintatekercsek rántva
Sonkakrémmel töltött palacsintatekercsek rántva

Először a sós palacsintákat készítjük el. A tojásokat a sóval habosra kavarjuk, majd belekanalazzuk a lisztet. A tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztává kavarjuk. Leg...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Göngyölt karaj krémsajtos töltelékkel
Göngyölt karaj krémsajtos töltelékkel

A hegyes erős paprikát és a szalonnát apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk a chili pehellyel és a grill fűszerrel. A karajszeleteket megkenjük a kr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fasírtrudak hagymás krumplival, uborkasalátával
Fasírtrudak hagymás krumplival, uborkasalátával

A darált húshoz adjuk az előzőleg beáztatott zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a tojást, és fűszerezzük. Formázzuk, majd forró olajban kisütjük. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Brassói
Brassói

A húst csíkokra vágom, a szalonnát kockára. Egy lábosban kisütöm a szalonnát, amikor üveges, ráteszem a szintén kockára vágott hagymát és együtt világosra pirítom. Ekkor ráteszem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk