menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött dagadó (gombás töltelékkel)


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg sertésdagadó,
só,
20 dkg gomba,
diónyi vaj,
3 zsemle,
víz,
2 tojás,
késhegynyi őrölt bors,
1 csokor petrezselyem,
2-3 ek olaj.

Elkészítés:


1. A sertésdagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk, és állni hagyjuk.
2. A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük és enyhén megsózva a vajon megpároljuk.
3. A zsemléket hideg vízben áztatjuk, majd kicsavarjuk.
4. A párolt gombával meg a tojásokkal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
5. A dagadóba töltjük, a nyílást hústűvel vagy hurkapálcával összetűzzük.
6. Utána a húst olajjal megkenegetve tepsibe fektetjük, és középmeleg sütőben jó 1 óra alatt pirosra sütjük.
7. Tálalás előtt rövid ideig pihentetjük, csak ezután szeleteljük fel.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A tölteléket előzetesen félig megpárolt sárgarépával vagy reszelt zellerrel is gazdagíthatjuk

 Töltött dagadó (gombás töltelékkel)

Kinek a kedvence ez a recept?


Füszfásné Kállay
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Káposztás sült tarja
Káposztás sült tarja

A megtisztított húst letörüljük sózzuk, és olajon vagy zsíron előpirítjuk. A tepsibe fektetjük a szeleteket, rászeleteljük a fokhagymát és fűszerezzük. Ez tetszés szerint törté...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Tejszínes burgonya, tarjával
Tejszínes burgonya, tarjával

1. A burgonyát meghámozzuk, leöblítjük, majd félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Kiolajozott tepsibe rakjuk őket, a szeletek félig fedhetik egymást. 2. A tejszínbe belepréseljük a...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsuzsa
Stefánia szelet
Stefánia szelet

Egy kisebb tálba beáztatjuk a zsemlét egy kis tejes vízbe. Feltesszük a 6 db tojást megfőzni keményre. Apróra vágjuk a hagymát, és kb. 5 dkg zsiradékban megpároljuk, majd kicsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Hadházi lakodalmas töltött káposzta
Hadházi lakodalmas töltött káposzta

2 db kb. 1,5 kg-os édes káposzta fejet megfonnyasztunk enyhén sós, ecetes vízben. Megkordázzuk, leveleire szedjük, 2-3 felé tépjük. A húst ledaráljuk . A szalonnát apró kockára vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk