Családireceptkönyv.hu

Grillezett sertés szűzpecsenye


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Bélszínre
- 2 ek barna cukor,
- 2 tk füstölt paprika,
- 1 tk őrölt kömény,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 tk só,
- 2 ek extra szűz olívaolaj,
- 1 sertés szűzpecsenye,
Mártás:
- 1 dl extra szűz olívaolaj,
- 3 ek vörösborecet,
- 1cs. petrezselyem, apróra vágva,
- 2 mogyoróhagyma, apróra vágva,
- 2 ek friss oregánó levelek,
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- 1/2 tk. zúzott paprika pehely,
- só,
- őrölt fekete bors,

Elkészítés:


Egy kis tálban habverővel keverjük össze a barna cukrot, a paprikát, a köményt és a sót. Majd keverjük hozzá az olívaolajat, hogy paszta alakuljon ki. Kenjük be a pasztával a húst.
Melegítsük elő a grillt vagy a serpenyőt közepes hőmérsékletre. Grillezzük a sertéshúst, alkalmanként fogóval forgatva, amíg kéreg nem lesz a bélszín külső részén, körülbelül 20 perc. (Nagyobb edény esetén 200º-os sütőben süsse még 15-25 percig, amíg el nem éri a kívánt belső hőmérsékletet.)
Készítsük el a mártást: Egy közepes tálban keverje össze az összes összetevőt, és ízesítse sóval és borssal.
Hagyjuk 10 percig pihenni, majd szeleteljük és tálaljuk a mártással.

Grillezett sertés szűzpecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Tésztában sült egyben fasírt
Tésztában sült egyben fasírt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Mustáros flekken
Mustáros flekken

Akkor jó ha legalább egy napot pácolódott a hús, olyankor jönnek ki igazán az ízek. A húst vékony szeletekre vágom és jól kiklopfolom. Mindkét oldalát sózom, borsozom és mustá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött hasaalja szalonnarolád
Töltött hasaalja szalonnarolád

A hasaalja szalonna bőrét éles késsel bevagdosom, besózom, borsozom, megszórom majorannával. Elkészítem a tölteléket: a zsemléket beáztatom, kinyomkodom és egy tálban hozzáteszem a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gombás szűzérme
Gombás szűzérme

A szűzérmét megtisztítjuk a hártyáitól, majd ferdén kb. kétujjnyi vastagon felszeleteljük. Nagyon kíméletesen kiütögetjük a klopfoló sima hátával, a másik oldal szétroncsolná a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk