Fél kg darált hús (sertés/marha vegyesen)
1 fej vöröshagyma
1-2 közepes sárgarépa
1-2 szál újhagyma
1-2 rózsa brokkoli
1 tk paprikakrém
sertészsír
só, bors
esetleg szezámpehely, lenmagpehely, napraforgómag stb.
4 tojás + 1 tojás a kenéshez
(kevesebb zöldséggel még dekoratívabb a tekercs)
Ünnepi alkalmakra is tökéletes, gusztusos fasírt-verzió!
A hagymát megpirítjuk a zsíron, a zöldségeket apróra vágjuk, majd mindent összegyúrunk és fűszerezünk.A tojásokat megfőzzük, lehűtjük, majd almareszelőn lereszeljük. A pultra egy nagyobb darab sütőpapírt helyezünk (ezen fogjuk a húst kiteríteni, göngyölni). A húsos masszát a papírra helyezzük, és kézzel egy ujjnyi vastagra formázzuk (vagy sodrófával kinyújtjuk). Utána megszórjuk a lereszelt főtt tojással. Miután végeztünk, óvatos mozdulatokkal, a sütőpapír segítségével felgöngyöljük a tekercset. Közben kézzel formázzuk, igazgatjuk. Két végét ellapítjuk. Egy lapos tepsire helyezzük, tetejét megkenjük tojással, és sütőben 150-180 fokon 45 percig, majd 200-220 fokon 15 percig sütjük (ha hirtelen melegszik a sütő, kirepedhet). Melegen és hidegen is fogyasztható, mutatós étel. Köretnek bármilyen savanyúság vagy akár egy zöldsaláta is tökéletes választás!
Az apróra vágott hagymát pici zsíron üvegesre pirítjuk, a tűzről levéve pirospaprikazzuk. A kockázott húst beleforgatjuk, fehéredésig sütjük, majd sózzuk és felöntjük vízzel. Lefe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. 2. A sonkát és a sajtot összefogjuk, rátekerjük a bacont, rátesszük a hússzeletre, és behajtogatjuk úgy, hogy a töltelék ne lógjon k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézBesamel mártás tejfölösen Egy kis edénybe feltesszük a vajat és felmelegítjük. Belehintjük a gm lisztet, simára keverjük. A tejet felmelegítjük, majd fokozatosan hozzáadagolju...
Elkészítési idő: ~1 óra + sütés Nehézség: KönnyűA hús szeleteket kevés olajon megdinszteljük,elősütjük Felengedjük kevés vízzel,fűszerezzük és puhára főzzük.A levét már elfőtte és puha is,akkor tesszük hozzá a brokkoli fejeket...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű