Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos Húsgombóc


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húsgombóchoz
500 g sertéshús (darált)

bors - fekete (tört)
1 fej vöröshagyma
100 g zabpehely
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A körethez
1 kg burgonya
víz

A paradicsom szószhoz
kristálycukor

1 L paradicsomlé
3 evőkanál étolaj
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
bazsalikom (morzsolt)
oregánó (morzsolt)

Elkészítés:


Megpirítjuk az apróra vágott kis fej vöröshagymát.
A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, zabpelyhet, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat formázunk belőle.
Egy lábasba öntjük az 1 liter paradicsomlét, melyet kicsi cukorral, sóval, oregánóval, bazsalikommal és borssal ízesítünk.
Ezután belerakjuk a gombócokat a paradicsomlébe.
Amíg a gombócok főnek a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben fél óra alatt puhára főzzük.
Ha megfőtt a gombóc, kiemeljük egy szűrőkanál segítségével egy tálba. Egy másik edénybe kevés olajon 2 evőkanál lisztet megpirítunk.
A kész gombócokat vegyük ki.
Majd a paradicsomlébe öntjük folyamatos keverés mellett.
Ezután beletesszük a gombócokat is, és egyet forralunk még rajta.

Tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A klasszikus paradicsomos húsgombóctól annyiban tér el, hogy a rizs helyett zabpelyhet használunk. Egészségesebb, de az íze ugyanolyan, és könnyebb elkészíteni.

Paradicsomos Húsgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Borsostokány
Borsostokány

A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk. A szalonna bőrét levágjuk...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Csülök - Székelykáposzta - OK
Csülök - Székelykáposzta - OK

1. A csíkokra vágott császárhúst megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. 2. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

A kenyér szeleteket beáztatom vízbe. A hagymát, fokhagymát lereszelem (robot gépbe is pépesítheted). A darált húshoz hozzáadom a nyers tojást, sót, borsot, a kinyomkodott kenyeret,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Toszkán göngyölt hús
Toszkán göngyölt hús

1. A legjobb, ha megkérjük a hentest: két metszéssel vágja úgy el a húst, hogy ki tudjuk teríteni azt. Otthoni körülmények között egy jó éles késsel hosszanti irányban bevágunk a h...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk