menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos Húsgombóc


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húsgombóchoz
500 g sertéshús (darált)

bors - fekete (tört)
1 fej vöröshagyma
100 g zabpehely
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A körethez
1 kg burgonya
víz

A paradicsom szószhoz
kristálycukor

1 L paradicsomlé
3 evőkanál étolaj
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
bazsalikom (morzsolt)
oregánó (morzsolt)

Elkészítés:


Megpirítjuk az apróra vágott kis fej vöröshagymát.
A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, zabpelyhet, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat formázunk belőle.
Egy lábasba öntjük az 1 liter paradicsomlét, melyet kicsi cukorral, sóval, oregánóval, bazsalikommal és borssal ízesítünk.
Ezután belerakjuk a gombócokat a paradicsomlébe.
Amíg a gombócok főnek a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben fél óra alatt puhára főzzük.
Ha megfőtt a gombóc, kiemeljük egy szűrőkanál segítségével egy tálba. Egy másik edénybe kevés olajon 2 evőkanál lisztet megpirítunk.
A kész gombócokat vegyük ki.
Majd a paradicsomlébe öntjük folyamatos keverés mellett.
Ezután beletesszük a gombócokat is, és egyet forralunk még rajta.

Tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A klasszikus paradicsomos húsgombóctól annyiban tér el, hogy a rizs helyett zabpelyhet használunk. Egészségesebb, de az íze ugyanolyan, és könnyebb elkészíteni.

Paradicsomos Húsgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Sertésragu sajtszósszal
Sertésragu sajtszósszal

A húst felkockázzuk és olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát ès pici vizet öntünk alá. Ezután jöhet hozzá a paradicsom, a zúzott fokhagyma, a fűszerek és fő...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Darált - Rizses-zöldbabos rakott hús
Darált - Rizses-zöldbabos rakott hús

1. Ha nincs kéznél a kész tasakos fűszer, akkor a húst fűszerezzük pároláskor (hagyma, só, bors, paprika, kömény... ki mit szeret) és a fél liter vízben oldjunk fel egy füstölt lé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar BŐSÉG-TÁL
BŐSÉG-TÁL

Megsütjük a szűzpecsenyét (sütőben),a töltelék,disznóvágáskor kerül bele kolbászhús .Ha kihűlt felszeljük A krumplit hagymát bacont egy tepsibe tesszük a tarját befűszerezzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nikujaga - (hús krumplival)
Nikujaga - (hús krumplival)

• A húst nem túl kicsi kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a hús...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk