800 g sertéscomb
150 g füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
1 kávéskanálnyi fűszerpaprika
250 g csiperkegomba
1 dl fehérbor (száraz v. félszáraz)
2 dl tejföl
1 kanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
A csíkokra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk.
A megpirult szalonnát kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsíron (ha szükséges pici sertés zsirral kiegészítjük) az apróra vágott hagymát megpirítjuk.
A tűzről levéve hozzákeverjük a kevés őrölt paprikát, majd 1-1,5 dl vizet öntünk rá és fedő alatt 4-5 percig lassan főzzük.
A felcsíkozott húst beletesszük, fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát, picit sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a fehérbort. Addig pároljuk míg a gomba is megpuhul.
A tejfölben alaposan elkeverjük a lisztet, majd állandó kevergetés mellett ráöntjük a gombás húsra.
Kicsit még forralunk rajta, hogy megfelelő sűrűségű legyen.
Rizzsel, esetleg tésztával tálaljuk, a tokányra szórunk a félretett pirított szalonna csíkokból.
A hússzeleteket gyengéden kiveregetjük, és sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a húsokat mindkét oldalukon. Ezután egy tányérra tesszük át őket, és lefedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hússzeleteket besózzuk megborsozzuk, megforgatjuk lisztbe, majd pici zsiradékon hirtelen elősütjük. A kész husikat egy jénai tálba vagy tepsibe fektetjük. Elkészítjük a mártást...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KözepesElkészítése: A sertésfejet megmossuk és megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Fűszerezzük és lefedve addig főzzük, amíg a hús leesik a cs...
Elkészítési idő: 06 Nehézség: Közepes1. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra, és tegyük vékonyan kizsírozott, kiolajozott tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Öntsünk rá fél dl vizet. 2. A hurk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű