Családireceptkönyv.hu

Gombás sertéstokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


800 g sertéscomb
150 g füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
1 kávéskanálnyi fűszerpaprika
250 g csiperkegomba
1 dl fehérbor (száraz v. félszáraz)
2 dl tejföl
1 kanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Elkészítés:


A csíkokra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk.

A megpirult szalonnát kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsíron (ha szükséges pici sertés zsirral kiegészítjük) az apróra vágott hagymát megpirítjuk.

A tűzről levéve hozzákeverjük a kevés őrölt paprikát, majd 1-1,5 dl vizet öntünk rá és fedő alatt 4-5 percig lassan főzzük.

A felcsíkozott húst beletesszük, fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt majdnem puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát, picit sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a fehérbort. Addig pároljuk míg a gomba is megpuhul.

A tejfölben alaposan elkeverjük a lisztet, majd állandó kevergetés mellett ráöntjük a gombás húsra.

Kicsit még forralunk rajta, hogy megfelelő sűrűségű legyen.

Rizzsel, esetleg tésztával tálaljuk, a tokányra szórunk a félretett pirított szalonna csíkokból.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
HÁZI KOLBÁSZ
HÁZI KOLBÁSZ

A húst közepes tárcsán ledaráljuk, hozzáadjuk a hozzávalókat ilyen sorrendben: Rákenjük a foghagymát, rászórjuk a köményt, majd a paprikát, végül a sót! Az összes hozzávalóval jól...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Sajtkrémmel töltött húspogácsák
Sajtkrémmel töltött húspogácsák

A kockára vágott hagymát megdinszteljük az olajon. A darált húshoz adjuk a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemléket, hagymát, tojást, tojást, lisztet, fűszerpaprikát, sót, ízlés sze...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd húsgombóc
Svéd húsgombóc

Először a húsgombócokhoz az olíva olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd levesszük a tűzről és félretesszük. Egy tálba tesszük a két féle húst, majd hozzáadjuk az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk