menu

Családireceptkönyv.hu

Csanaki csülök recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 db kicsontozott sertés hátsó csülök
1 ek mustár
1 tk erős paprika krém
4-5 gerezd fokhagyma

őrölt bors
majoránna
3-4 dl száraz fehér bor

Elkészítés:


Elkészítése:

Előző nap:

A húst 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt feketeborssal és majoránnával megszórjuk. Egy tálba a mustárt, az összenyomott fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük, ezzel kenjük meg a húsdarabokat. A csülök másik oldalát is hasonlóképpen fűszerezzük. Fóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük.

Másnap:

A húst elterítjük egy tepsibe és annyi száraz fehérbort öntünk alá, hogy félig ellepje. Fóliával letakarva rakjuk a sütőbe és lassú tűzön, kb. 3 órát sütjük. Amikor megpuhult, a fóliát leszedjük, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Hagymás főtt burgonyával és kovászos uborkával kínálhatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Temesvári sertésborda
Temesvári sertésborda

A hússzeleteket sózzuk,borsozzuk,serpenyőben kevés olajon hirtelen megsütjük,majd nagyobb lábasba tesszük.A felesleges zsiradékot /ha van felesleges / leöntjük a serpenyőből,majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pincepörkölt ahogy mi készítjük ( sertéshúsból)
Pincepörkölt ahogy mi készítjük ( sertéshúsból)

--- Zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. --A felkockázott húst fehéredésig pirítsuk, szórjuk meg sóval borssal, és ha kezd levet engedni a hús, adjuk hozzá a fűsze...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Csala Évi
Mexikói chilis bab
Mexikói chilis bab

A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és folyamatosan kevergetve, nagy lángon kb. 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Töltött borda szelet
Töltött borda szelet

A szalonnát kockára vágjuk és egy kevés vizet aláöntve megpirítjuk. A füstölt sajtot lereszeljük, a kehült szalonnával, borssal és a felaprított petrezselyemzölddel összekeverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk