2-kg-sertés dagadó, 15-dk füstölt szalonna, két fej hagyma, teás kanál bors, kávés kanál paprika, 5-deci olaj, vagy 6-evő-kanál zsír, esetleg csili paprika is, só, ízlés szerint, 80-dk-finom fajta rizs, 30-dk szálas káposzta, két fej savanyú káposzta!!
A húst egészben lemosom, és húsvágó deszkán apróra összevágom, a szalonnát apróra felkockázom, a hagymát is jó apró kockára, és hozzá adom a fűszerekkel együtt, rizsát megmosom, hozzá adom a húshoz, az olajat is, majd sózom, és az egészet összegyúrom készre! A káposztát levelekre szedem, levágom a közepéről vastag részét, jól megmosom, és tetszőlegesen tépegetem, hogy csinos töltelékeket készítsek! Nagy fazékba a szálas káposztát bele rakom, és sorjában belehelyezem a töltelékeket, majd felöntöm vízzel annyira, hogy jól el lepje, fedő alá rakom, és főzöm közepes láng alatt, 100-percig! Tejföllel lehet tálalni! Ebből a mennyiségből, kb-110-db töltelék készül!
A húsvágással ha ügyeskedem, és vizet forralok előre amivel felöntöm a káposztát, akkor 20-percet nyerek a készítésével, 140-perc alatt az egészet készre főzöm, amikor felfő, akkor teszem közepes láng alá, nem lesz túl színes ez a káposzta, de pont ezért nagyon finom!
Pucold meg a hagymát, vágd ketté. és a két külső héját szedd le(ezek lesznek megtöltve). A többit kockázd fel és dobd egy tálba a darált hússal, petrezselyemmel, gombával, cukorra...
Elkészítési idő: 1 óraA húsokat két evőkanál vízzel és egy negyed reszelt vöröshagymával ledaráljuk. Hozzákeverjük a maradék apróra vagdalt hagymát, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. Egy órára hűtőb...
Elkészítési idő: