4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os kicsontozott sertéstarja, kb. 4 csapott kiskanál grill fűszerkeverék (lehet flekken vagy magyaros fűszerkeverék is), 5-6 evőkanál olaj, 2 pár debreceni, 4 tojás
a körethez: sült sztékburgonya, almapaprika
A húst kiverjük és a szeletek szélét, inas részeit bevagdossuk, nehogy sütés közben a pecsenye összeugorjon. A grill fűszerkeverékkel mindkét oldalukat bedörzsöljük, majd egy kisebb tálba rakjuk úgy, hogy közben olajjal meglocsoljuk és ügyeljünk arra, hogy a tetejét is ellepje. Letakarva egy éjjelen át hűtőszekrényben érleljük.
2. Másnap egy serpenyőben, közepes lángon, a rajta lévő olajjal együtt oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetve tányérra rakjuk, letakarva melegen tartjuk.
3. Visszamaradó zsírjában megsütjük a bevagdalt debreceniket, amiket szintén félrerakunk, végül annak zsírjában megsütjük a tojásokat is.
4. Tálaláskor minden tarjaszeletre 1-1 tükörtojást és sült debrcenit rakunk. Sült sztékburgonyával és almapaprikával tálaljuk.
2 db kb. 1,5 kg-os édes káposzta fejet megfonnyasztunk enyhén sós, ecetes vízben. Megkordázzuk, leveleire szedjük, 2-3 felé tépjük. A húst ledaráljuk . A szalonnát apró kockára vág...
Elkészítési idő:Kicsit hagytam állni, majd mindkét oldalát 2-2 percig sütöttem Burgonyát megfőztem, a tepsibe lereszeltem, sóztam és reszelt fokhagymát szórtam rá rétegenként. Amiben a hús sült a...
Elkészítési idő:Először minden hozzávalót előkészítek és felkockázom. A főtt burgonyát meghámozom. A fele burgonyát felkarikázom, a másik felét hagyom egészben, mert reszelni fogjuk. Kicsit több m...
Elkészítési idő: 1 óra