Hozzávalók
1 kg csont nélküli karaj
2-3 főtt tojás
2-3 ek torma
10 dkg krémsajt
2-3 ek apróra reszelt trapista
apróra vágott snidling (metélő hagyma)
só, bors, majorana, fokhagyma, olaj, babérlevél
A karajt dörzsöljük be az olaj és a fűszerek keverékével és egy éjszakára tegyük hűtőbe lefóliázva.
Másnap tegyük egy serpenyőbe, forró olajba és kevés víz hozzáadásával egy „kérget” sütünk rajta, majd 1-2 babérlevelet teszünk a hús mellé (aki nem szereti, elhagyható), álandóan kevés vizet adagolunk hozzá és fedő alatt puhára sütjük. Vagy sütőben 200 fokon alufólia alatt 1,2 órát sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni és csak utánna szeleteljük.
Kb 1,5 ujjnyi szeleteket vágunk és ezeknek a szeleteknek a közepén rést vágunk, vagyis zsebet.
A főtt kemény tojásokat nagyon apróra feldaraboljuk, vagy lereszeljük, hozzáadjuk a tormát, a krémsajtot, a reszelt trapista sajtot, sót, borsot. Sűrű ( tömör) masszát kell kapni, és minden zsebecskét megtöltünk vele, majd a töltelék tetejét megszórjuk apróra vágott snidlinggel.
Nekem annyira omlós lett a karaj, hogy a zsebecskéket nem nagyon mertem feszegetni a töltéssel, csak nagyon keveset tudtam bele rakni így ment a töltelékből a tetejére is.
Friss snidlinget nem kaptam, ez azért maradt le, de a torma nagyon jó ízt adott neki, a krémsajttól meg olyan selymes lett. Ez lett az egyik nyerő Húsvétkor.
Ezt egy lengyel receptes oldalon találtam, ők a betöltött hús szeletekre locsolnak még aszpikot és akkor fényes lesz. Én nem akartam rálocsolni, mert másképp sikerült a betöltés.
A húst alaposan megtisztítjuk, ha van rajta nagyon zsíros rész, azt esetleg eltávolítjuk és felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát, a paprikát kockára, a paradi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes--A savanyú káposztát kicsit kiáztatjuk ,félig megfőzzük ,leszűrjük , félre tesszük Forró zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymá...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű1. A hússzeletek szélét bevágjuk, hogy sütés közben ne kunkorodjanak fel. 2. Klopfoljuk, megsózzuk, étolajban fehéredésig kisütjük. 3. Eközben a megmosott rizst 2 dl ételíz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A legjobb sült hús agyagedényben készül, puha, ugyanakkor pirosra sült, átjárják az ízek. 2. Érdemes befűszerezni egy nappal előbb, só, bors, valamilyen fűszerkeverék, most...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű