menu

Családireceptkönyv.hu

Varsói töltött karaj_hideg tál


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

1 kg csont nélküli karaj
2-3 főtt tojás
2-3 ek torma
10 dkg krémsajt
2-3 ek apróra reszelt trapista
apróra vágott snidling (metélő hagyma)
só, bors, majorana, fokhagyma, olaj, babérlevél

Elkészítés:


A karajt dörzsöljük be az olaj és a fűszerek keverékével és egy éjszakára tegyük hűtőbe lefóliázva.
Másnap tegyük egy serpenyőbe, forró olajba és kevés víz hozzáadásával egy „kérget” sütünk rajta, majd 1-2 babérlevelet teszünk a hús mellé (aki nem szereti, elhagyható), álandóan kevés vizet adagolunk hozzá és fedő alatt puhára sütjük. Vagy sütőben 200 fokon alufólia alatt 1,2 órát sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni és csak utánna szeleteljük.
Kb 1,5 ujjnyi szeleteket vágunk és ezeknek a szeleteknek a közepén rést vágunk, vagyis zsebet.
A főtt kemény tojásokat nagyon apróra feldaraboljuk, vagy lereszeljük, hozzáadjuk a tormát, a krémsajtot, a reszelt trapista sajtot, sót, borsot. Sűrű ( tömör) masszát kell kapni, és minden zsebecskét megtöltünk vele, majd a töltelék tetejét megszórjuk apróra vágott snidlinggel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nekem annyira omlós lett a karaj, hogy a zsebecskéket nem nagyon mertem feszegetni a töltéssel, csak nagyon keveset tudtam bele rakni így ment a töltelékből a tetejére is.
Friss snidlinget nem kaptam, ez azért maradt le, de a torma nagyon jó ízt adott neki, a krémsajttól meg olyan selymes lett. Ez lett az egyik nyerő Húsvétkor.
Ezt egy lengyel receptes oldalon találtam, ők a betöltött hús szeletekre locsolnak még aszpikot és akkor fényes lesz. Én nem akartam rálocsolni, mert másképp sikerült a betöltés.

Varsói töltött karaj_hideg tál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Cukkinis klubszendvics
Cukkinis klubszendvics

Készítsd el a szendvicskrémet. Főzd a tojásokat lobogó, forró vízben kb. 5 percig, majd hűtsd ki, és pucold meg őket. Utána tedd mindkettőt egy aprító- vagy turmixgépbe a mustárr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Rántott oldalas
Rántott oldalas

Az oldalast felteszem főni kuktába, fokhagymával, hagymával, sóval, borssal, köménymaggal, majorannával, babérlevéllel. Amikor megfőtt kicsontozom és kisebb darabokra vágom- A lis...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Fasírt - másképpen...
Fasírt - másképpen...

A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Fokhagymás sült tarja körettel recept
Fokhagymás sült tarja körettel recept

A hús szeleteket sózzuk,borsozzuk. Egy tepsit kikenjük a zsírral. Rátesszük a tarja szeleteket, majd a fokhagymát felaprítjuk és a tarjára szórjuk. A vizet a tepsibe öntjük,...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk