menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi húsgombóc


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A gombás szószhoz
2 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
200 g gomba
1 teáskanál fűszerpaprika
200 ml alaplé
150 g tejföl
1 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek petrezselyem
A húsgombóchoz
250 g darált sertéshús
1 db tojás
2 ek zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk.
A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
A forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, további 3-4 percig sütjük, megszórjuk a paprikával, elkavarjuk, felöntjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, hozzáadjuk a húsgombócokat, lefedve, alacsony hőmérsékleten, néha megkavargatva, kb. 25 percig főzzük.
A tejfölt simára kavarjuk a liszttel. Ráöntjük a húsgombócokra, elkavarjuk, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a petrezselymet.

Bakonyi húsgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Tepsis rakott hús
Comb - Tepsis rakott hús

1. A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük. 2. A húst felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük. 3. A zöld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Tarja - Alpesi tarja
Tarja - Alpesi tarja

1. A húst felszeljük, majd kiklopfoljuk. 2. A krumplit megpucoljuk és almareszelővel lereszeljük, majd megsózzuk. 3. Amikor levet eresztett kinyomkodjuk, hozzáadjuk a liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Receptek
ZSEBES KARAJ
ZSEBES KARAJ

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sertés receptek > Töltött húsok > Zsebes karaj Zsebes karaj Galéria (2) Zsebes karaj Beküldve: 2012.08.29. Kategória: Töltött húsok Küldte: Német...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Farkaskáposzta
Comb - Farkaskáposzta

1. A káposztát szükség szerint átmossuk. 2. A húsokat felkockázzuk. 3. A fazék aljára öntünk egy kevés olajat, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. 4. A káposzta egyhar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk