menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi húsgombóc


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A gombás szószhoz
2 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
200 g gomba
1 teáskanál fűszerpaprika
200 ml alaplé
150 g tejföl
1 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek petrezselyem
A húsgombóchoz
250 g darált sertéshús
1 db tojás
2 ek zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk.
A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
A forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, további 3-4 percig sütjük, megszórjuk a paprikával, elkavarjuk, felöntjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, hozzáadjuk a húsgombócokat, lefedve, alacsony hőmérsékleten, néha megkavargatva, kb. 25 percig főzzük.
A tejfölt simára kavarjuk a liszttel. Ráöntjük a húsgombócokra, elkavarjuk, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a petrezselymet.

Bakonyi húsgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsebes karaj
Zsebes karaj

Elkészítése: A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Óvári karaj
Óvári karaj

A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk grill fűszerkeverékkel, és kevés vajon elősütjük. A vöröshagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros sertésszelet sült hagymával
Mustáros sertésszelet sült hagymával

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük a pácolást végezzük el elő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött borda
Töltött borda

Töltelék: Kevés olajon pirítottam lila hagymát,füstölt sonkacsíkokat,sárga paprikát,paradicsomkockákat,gombát. Fűszerek ízlés szerint. Én: fokhagymapor,bors,sülthúsfűszer,petrezse...

Elkészítési idő: Félóra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk