50 dkg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk oregáno
4 ek sűrített paradicsom
1 db kápia paprika
1 konzerv vörösbab
1 konzerv csemegekukorica
1 konzerv zöldségkeverék
2 dl fehérbor
1 tk chilipaprika
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint őrölt bors
1 dl étolaj
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd ráteszem az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst.
Sózom, borsozom és puhulásig párolom. A közben elfőtt levét borral pótolom.
Ha a hús megpuhult, hozzáadom a kockára vágott paprikát, paradicsompürét és a konzerveket.
Megszórom a chilivel, elkeverem és az egészet összeforralom.
Kifőtt tésztával tálalom.
1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. 2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk., majd tegyünk rá egy szelet gépsonkát. Erre kenjünk kb. egy teáskanál krémsajtot, majd halmozzuk rá a kockára vágott kaliforniai pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsgombóc Egy lábasba teszünk fel vizet melegedni. A darált húst és a többi hozzávalót egy tálban összekavarjuk, összegyúrjuk. Kb. 50 g-os kis gombócokat készítünk (nekem 21 db...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKisütjük a sós palacsintákat,majd megkenjük őket a besamell egy részével. Ráfektetjük a sonkát vagy a bacont és egy szelet sajtot. Boríték alakban behajtjuk,feltekerjük. Bepanírozz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz