1 kg tarja, 5 dkg szalonna, 1 fej fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 ek. őrölt paprika, kevés olaj, 4 fej vöröshagyma.
Köret: 4 szál új sárgarépa, 1 nagyobb édesburgonya, 1 nagyobb zeller, petrezselyemzöld, 1 ek. vaj.
A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk. A szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk. A pörcöt kiszedjük, a visszamaradt zsiradékhoz teszünk egy kis olajat, az őrölt paprikát, borsot, zúzott fokhagymát és a sót. Mindegyik hússzeletet beleforgatjuk, jól belemasszírozzuk a pácot (akár egy éjszakát is benne lehet). Serpenyőben, először fedő alatt kicsit pároljuk, majd fedő nélkül megsütjük. Kivesszük a megsült hússzeleteket és félre tesszük. Ugyanebben a zsírban megpirítjuk a felszeletelt hagymát is, majd visszatesszük a húst. Közben a zöldségeket felkockázzuk, kevés vajon lepirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemmel megszórjuk, majd a hagymás hússal és a félretett szalonna pörccel tálaljuk.
1. A káposzta torzsáját kivágjuk, leszedjük a töltésre alkalmas leveleket, vastag erezetét elvékonyítjuk. 2. A többi káposztát leveleire szedjük, és összecsavarva vékony szálas...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fasírtot begyúrom a bacon szalonna szeleteket leterítem a húst szétlapítom rajta középre helyezem a füstölt kolbászt és az egészet feltekerem. olajozott tepsiben 180 fokon szép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk, sóval, a zúzott fokhagymával és borssal feltesszük főni. A borsót megpároljuk és a húshoz adjuk. A tejet a tejföllel kikeverjük, majd hozzáadjuk a sajtot, a li...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítjuk, egy lábosban kevés olajon megdinszteljük, és egy kicsit megsózzuk, hogy kidobja a levét. Lehúzzuk a tűzről, és meghintjük pirospaprikával. A húst kockákra v...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes