1 kg tarja, 5 dkg szalonna, 1 fej fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 ek. őrölt paprika, kevés olaj, 4 fej vöröshagyma.
Köret: 4 szál új sárgarépa, 1 nagyobb édesburgonya, 1 nagyobb zeller, petrezselyemzöld, 1 ek. vaj.
A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk. A szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk. A pörcöt kiszedjük, a visszamaradt zsiradékhoz teszünk egy kis olajat, az őrölt paprikát, borsot, zúzott fokhagymát és a sót. Mindegyik hússzeletet beleforgatjuk, jól belemasszírozzuk a pácot (akár egy éjszakát is benne lehet). Serpenyőben, először fedő alatt kicsit pároljuk, majd fedő nélkül megsütjük. Kivesszük a megsült hússzeleteket és félre tesszük. Ugyanebben a zsírban megpirítjuk a felszeletelt hagymát is, majd visszatesszük a húst. Közben a zöldségeket felkockázzuk, kevés vajon lepirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemmel megszórjuk, majd a hagymás hússal és a félretett szalonna pörccel tálaljuk.
Az oldalast alaposan bedörzsöljük fűszerekkel. Egy tűzálló edény aljába kevés olajat öntünk, ebbe helyezzük a húst, megszórjuk egész köménnyel, rátesszük a karikákra vágott vörösha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. 2. Alaposan sózzuk, frissen őrlünk rá fekete borsot. 3. Tepsibe, sütésálló edénybe rakjuk a húsokat. 4. A fokhagyma...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA sertéshúst szeletekre vágom és kiklopfolom, majd a szeletek mindkét oldalát besózom. Kb. fél liter tejben 4-5 gerezd fokhagymát zúzok össze, belerakom a besózott hússzeleteket és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű