menu

Családireceptkönyv.hu

Alföldi tüdős-májas hurka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.2 kg sertéstüdő,
70 dkg húsos tokaszalonna,
20 dkg rizs,
25 dkg vöröshagyma,
50dkg sertésmáj,
5 dkg só,
1 dkg őrölt bors,
1 dkg fűszerpaprika,
25-30 cm-es darabokra vágott bél,

Elkészítés:


Puhára főzünk 1.2 kg sertéstüdőt, 70 dkg húsos tokaszalonnát. Kiszedve hűtjük. Közepesre daráljuk.

A tüdő főzőlevében 20 dkg rizst félpuhára főzünk. 25 dkg finomra vágott vöröshagymát zsírban rózsaszínűre pirítunk.

Elkeverve a húst, szalonnát, 50 dkg nyers, finomra darált sertésmájat, a rizst, a vöröshagymát, 5 dkg sót, 1 dkg őrölt borsot, 1 dkg fűszerpaprikát, kb. 25-30 cm-es darabokra vágott bélbe nem túl keményre töltjük.



A beleket elkötjük. (A belet töltés előtt mindig langyos vízben tartjuk.) A hurkát ezután megabáljuk.

Alföldi tüdős-májas hurka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Zöldborsós sertés szelet
Zöldborsós sertés szelet

A karajszeleteket kiklopfoljuk,lisztben megforgatjuk és elősütjük,majd kivesszük,félretesszük.A visszamaradt zsiradékban megpiritjuk a felkockázott hagymát,majd hozzátesszük a bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros-borsós tokány
Mustáros-borsós tokány

A zsírt felmelegítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük. Ezután mehet bele a felkockázott hús, amit fehéredésig sütünk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Labanc pecsenye
Labanc pecsenye

A sütőt 190 fokra, hőlégkeveréssel előmelegítjük. A tarjaszeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. Az egyik felét megkenjük mustárral, majd tes...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi betyárgombóc
Bakonyi betyárgombóc

A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk