Családireceptkönyv.hu

Milánói makaróni


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A szószhoz
4 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
50 ml víz
200 g gépsonka

feketebors (őrölt)
1 teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
1 teáskanál rozmaring (friss, vagy szárított)
1 teáskanál kakukkfű (friss, vagy szárított)
250 g gomba - csiperke/sampion
140 g sűrített paradicsom
100 ml víz

A tésztához
2 L víz
1 kiskanál só
50 ml étolaj
200 g tészta - makaróni (száraz)
A díszítéshez
rozmaring (friss, vagy szárított)
sajt - parmezán

Elkészítés:


A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk.
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
Az olajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát is.
A hozzávalóknál leírt kevés vízzel felengedjük, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
A gépsonkát felkockázzuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd kb 10 percen át pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ha kell cukrozzuk ízlés szerint, és újabb 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett, szükség esetén plusz kb. 100 ml vízzel felönthetjük, ha túl sűrű lenne. Ezzel el is készült a szósz!
A tésztát megfőzzük az olajos, sós vízben kb 9 perc alatt, majd hideg vízzel jó alaposan átmossuk, lecsurgatjuk.
Forrón tálaljuk, friss rozmaringgal, vagy bazsalikommal, és sajttal díszítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mustáros-borsos sertésszelet
Mustáros-borsos sertésszelet

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral, és egymásra téve 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük, a pácolást végezzük el elő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Fűszeres sült tarja - OK
Tarja - Fűszeres sült tarja - OK

1. Egy szűrőtál apró krumplit megtisztítottam, megmostam, hosszában kettévágtam. Egy közepes tepsit kicsit kiolajoztam, hogy ne ragadjon le a krumpli, majd a felezett krumplikat al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Tejszínes rakott csülök római tálban, ahogy a nagyi
Tejszínes rakott csülök római tálban, ahogy a nagyi

A csülköt puhára főzzük sós, 1 evőkanál ecettel savanyított vízben, melybe beletesszük a fokhagymát, néhány borsszemet és 4-5 borókabogyót, valamint egy babérlevelet. A beáztatott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar RÁNTOTT SERTÉSLÁB
RÁNTOTT SERTÉSLÁB

A sertéslábakat gondosan letisztítjuk, leperzseljük, és váltott vizben tisztára mossuk. Tisztítás után minden lábat hosszában kettévágunk (csak a bőrét), majd bő vízben feltesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk