A szószhoz
4 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
50 ml víz
200 g gépsonka
só
feketebors (őrölt)
1 teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
1 teáskanál rozmaring (friss, vagy szárított)
1 teáskanál kakukkfű (friss, vagy szárított)
250 g gomba - csiperke/sampion
140 g sűrített paradicsom
100 ml víz
A tésztához
2 L víz
1 kiskanál só
50 ml étolaj
200 g tészta - makaróni (száraz)
A díszítéshez
rozmaring (friss, vagy szárított)
sajt - parmezán
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk.
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
Az olajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát is.
A hozzávalóknál leírt kevés vízzel felengedjük, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
A gépsonkát felkockázzuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd kb 10 percen át pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ha kell cukrozzuk ízlés szerint, és újabb 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett, szükség esetén plusz kb. 100 ml vízzel felönthetjük, ha túl sűrű lenne. Ezzel el is készült a szósz!
A tésztát megfőzzük az olajos, sós vízben kb 9 perc alatt, majd hideg vízzel jó alaposan átmossuk, lecsurgatjuk.
Forrón tálaljuk, friss rozmaringgal, vagy bazsalikommal, és sajttal díszítjük.
28 cm-es kuglófsütőt kikenünk olajjal és körbe rakjuk savanyú káposzta levelekkel, úgy hogy a szélei lelógjanak. Egy tálban elkészítjük a tölteléket ( ahogy a töltött káposztához...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A húst 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és megsózzuk. 2. A finomra vágott hagymát a fele zsírban sárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vizet öntünk rá, és felfor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combot mosd meg, vágd vékony szeletekre, és szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel. Hevíts kevés olajat, rakd bele a hússzeleteket, és old...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazbabot előző este beáztatjuk, leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát a forró zsíron megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk liszttel, fűszerpaprikával, és összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű