1 kg darált sertés
2 tojás
1 csésze prézli
1 csomag bacon
6 szelet sonka
6 szelet sajt
2 marok bébi spenót
2 evőkanál fokhagymapor
1-1 evőkanál só, őrölt bors
1. Tedd a darált húshoz a két tojást, a przlit és a fűszereket. Keverd össze masszává.
2. Bélelj ki alufóliával egy tepsit. Tedd bele a darált húst úgy, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen. Takard az egészet gépsonkával, majd erre kerüljön a szeletelt sajt és a spenót.
3. Az alufóliában tekerd fel és rakd félre.
4. Az újból kiterített alufóliára rakd le sorba a bacon szeleteket úgy, hogy egymáson legyen a szélük. Tedd a szélére a hústekercset és göngyöld be az egészet a szalonnával majd az egészet takard be fóliával.
Süsd meg 180 fokon 25 percet, majd a fóliából kiszedve 220 fokon még 20 percet.
A húsból pörköltet készítünk, majd a levét leszűrjük. Egy tűzálló tálat vékonyan kizsírozunk, s alulra vékony burgonyaszeleteket rakunk, amelyre sorban pörköltet, karikára vágott z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oldalast kuktában a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy ellepje puhára főztem., majd feldaraboltam. Egy tepsibe hasábra vágott krumplit, almát és fügét szórtam, megsóztam és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. vajon világosra pirítunk lisztet, felöntjük egy kevés olyan alaplével, aztán a tűzről lehúzva tejszínnel, reszelt szerecsendióval és tojássárgájával egészítjük ki. 2. A sózot...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűSzerezzük be hentesünknél a körmöket, és rögtön kérjük meg, hogy darabolja el mindegyiket öt részre. Készítsük elő a pörköltalapot: a vöröshagymát vágjuk gorombára, a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes